Zoeken

Suzuki in 2015 terug in de MotoGP

17 juni 2013
Niet al het volgende seizoen, maar 2015 zal het jaar zijn dat Suzuki terugkeert naar de MotoGP. Het nieuws is vandaag tijdens de IRTA test op het circuit van Catalunya door Suzuki officieel wereldkundig gemaakt.

Suzuki 2013 XRH1 MotoGP prototype

Suzuki fans zullen nog een jaar extra moeten wachten om het merk weer in de MotoGP actief te zien. Waar tot heden volop werd gesproken over 2014 als het jaar dat Suzuki weer naar de MotoGP terug zou keren, is in een persbericht vandaag door Suzuki officieel bekend gemaakt dat het in 2015 weer op de startgrid van de MotoGP terug te vinden zal zijn.

De komende anderhalf jaar zal door Suzuki worden gebruikt om het nieuwe prototype verder door te ontwikkelen en klaar te stomen voor de koningsklasse van de wegrace motorsport. Het testteam, dat vandaag zijn officiële debuut in de MotoGP paddock heeft gemaakt tijdens de IRTA test waar de meeste teams aanwezig zijn, staat onder leiding van Davide Brivio met als testrijder Randy de Puniet.

De Puniet had na afloop van de Franse Grand Prix al kennisgemaakt met de XRH1 MotoGP racer op het Japanse circuit van Motegi, waar naast Suzuki ook de testrijders van Yamaha en Honda aanwezig waren. Afgaand op de tijden van vandaag heeft Suzuki nog wel een lange weg te gaan, ten tijde van dit schrijven was de Puniet 1 seconde langzamer dan snelste man Jorge Lorenzo en gelijk aan de CRT machine van Aleix Espargaro, en dat is de moeilijkste seconde om te overbruggen, daar weet men bij Ducati inmiddels alles van. Suzuki heeft echter nog anderhalf jaar om dat gat met de top te dichten.