Zoeken

Stoner test Desmosedici in Misano

1 juli 2016
Casey Stoner heeft op het circuit van Misano een tweedaagse test met de Ducati Desmosedici GP afgerond. Het was voor de Australiër de eerste test op de MotoGP machine sinds de test in Qatar eind maart.

Casey Stoner_Desmosedici_GP

Na jaren niet in Europa op een circuit te hebben gereden was het in het begin even wennen voor de tweevoudig MotoGP wereldkampioen, die voor het laatst in 2011 op Misano had gereden en in de afsluitende race in Valencia 2012 voor het laatst op een Europees circuit had geracet.

Vooruitlopend op het World Ducati Week, dat dit weekend op het circuit van Misano plaatsvindt, had Ducati samen met Aprilia het circuit voor twee dagen afgehuurd voor een tweedaagse test met de voormalig MotoGP wereldkampioen.

Volgens Stoner was de test erg waardevol, niet in de laatste plaats omdat het met 70 tot 80 procent van de races op Europees grondgebied erg belangrijk is om op een circuit met een Europese layout te testen. Van de zaken die Ducati voor de twee dagen had gepland werd z’n 95% afgerond.

Casey Stoner:
Ik heb sinds 2011 niet meer op Misano gereden, omdat ik in 2012 geblesseerd was. Sindsdien is er veel tijd verstreken. Het is echt aangenaam om weer op een cruist in Europese stijl te rijden en weer een gevoel met zulk een motor te krijgen.
We hebben wat dingen over de Michelin banden ontdekt en ook bij de elektronica en bij de afstelling van het rijwielgedeelte waardevolle ontdekkingen gedaan. Ik ben nieuwsgierig wat de uitkomst van deze test de komende wedstrijden zal gaan brengen. Ik ben ook benieuwd, wat de fabrieksrijders van de gemaakte stappen denken, die we de afgelopen twee dagen hebben gezet.

Dit weekend is Casey Stoner eregast bij het World Ducati Week, waar hij voor het laatst in 2010 aanwezig was. De 2016 editie van het WDW is extra bijzonder, het merk uit Borgo Panigale viert dit jaar haar 90e verjaardag.