Zoeken

Speciale achterband voor MotoGP Argentinie

3 april 2016
Als gevolg van het incident met de achterband van Scott Redding’s Ducati Desmosedici, waar het loopvlak volledig van losliet en Redding de machine langs de kant van de baan moest parkeren, heeft Michelin uit veiligheidsoverweging beide compounds ingetrokken. De MotoGP zal nu met een aparte band worden verreden, die reglementair speciaal voor dit soort situaties is gemaakt.

Michelin MotoGP

Michelin’s rentree in de MotoGP gaat niet bepaald zonder horten of stoten. Hadden de coureurs in eerste instantie vooral kritiek op het gebrek aan gevoel in de voorband, ontplofte bij Loris Baz tijdens de wintertraining in Sepang op het rechte stuk zijn zachte achterband, waarna Michelin het compound voor het resterende deel van de driedaagse training terugtrok.

Voor Argentinië had Michelin voor de achterband de medium en harde compound meegenomen, het incident met Redding was met de medium compound die vooral in de kwalificatie zou worden ingezet. De achterband zal in Frankrijk worden onderzocht, maar uit veiligheidsoverweging heeft Michelin nu beide compounds ingetrokken.

In plaats daarvan wordt nu een speciale band met een stijvere constructie ingezet, die er speciaal voor dit soort situaties is. Omdat de band voor alle coureurs nieuw is, heeft de wedstrijdleiding een extra sessie van 30 minuten voorafgaand aan de warm-up training aan het schema toegevoegd.