Zoeken

RW Racing tevreden over Moto3 debuut Scott Deroue

23 maart 2014
Met de 19de plaats in zijn allereerste Grand Prix kan Scott Deroue tevreden en met veel stof tot nadenken terugkijken op Qatar. Stof tot nadenken heeft ook Ana Carrasco; de 24ste plaats was niet wat zij en RW Racing GP in gedachten hadden.

Scott Deroue_Qatar_Moto3

Terwijl Jack Millar over de streep kwam om zijn eerste Grand Prix-zege te behalen, waren Scott Deroue en Ana Carrasco in hun eigen felle strijd verwikkeld. Deroue met Zulfahmi Khairuddin en Philipp Oettl om de 18de plaats, iets verder naar achter Ana Carrasco om de 23ste plaats.

Deroue kwam bij Khairuddin en Oettl terecht na een uitstekende start, die hem van 18 naar 14 bracht. In de eerste paar ronden was het echter zo hectisch dat de 18-jarige debutant moest afhaken.

RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen:
Scott heeft gevochten als een leeuw, maar het was wat te veel in het begin. Als je een paar rondes de weg een beetje kwijt bent, of je maakt een fout, dan ben je op dit niveau gezien. Dat is iets waar hij aan moet wennen en van moet leren. Scott is in een nieuwe wereld terecht gekomen, op een nieuw niveau en hij heeft tijd nodig om te leren en zich aan te passen. Nu weet hij het… Voor een eerste Grand Prix is het absoluut een mooi resultaat en we zijn er hartstikke blij mee.

Ana Carrasco worstelde al het hele weekend en ook in de race had ze niet het volledige vertrouwen in haar motor. Na haar start vanaf de 25ste plaats raakte ze verwikkeld in een strijd om de 22ste, 23ste plaats met Luca Grünwald, Alessandro Tonucci en Andrea Locatelli. Grünwald en Tonucci slaagden erin weg te komen en in de laatste ronde lukte het Locatelli om Carrasco te verschalken, waardoor de 17-jarige Spaanse als 24ste eindigde.

Teammanager Janssen:
Ana heeft gestreden voor wat ze waard is, maar het ontbrak aan vertrouwen. De motor is dezelfde als in de tests. We hebben alles geprobeerd wat afstelling, gearing en vering betreft. We hebben zelfs een nieuw motorblok geprobeerd, maar het maakte geen verschil. Dat is jammer. Laten we hopen dat Ana en de motor in Austin beter tot hun recht komen en daar weer vriendjes zijn.

Scott Deroue:
Ik had een redelijke start en pakte meteen een paar plaatsen, maar die eerste ronde: complete gekkenwerk! Ik dacht dat ik wel iets wist van het duwen en trekken uit de Rookies Cup, maar in de Moto3 is het veel erger. Ik had geen idee waar ik zat en wat er om me heen gebeurde. Dat kan me even wat van mijn concentratie hebben gekost en daardoor verloor ik de aansluiting met de groep die om de punten streed. Beschouw het maar als een leermomentje.
Met Oettl en Khairuddin had ik wel een mooi gevecht. In de laatste ronde kwam ik vooraan in het groepje te zitten en ik ging als eerste het rechte stuk naar de finish op. Ik dacht dat ik de 18de plaats al op zak had toen Khairuddin nog uit de slipstream kwam en me op het nippertje met 0,005 versloeg.
Ik ben absoluut tevreden met de resultaten in mijn eerste Grand Prix, maar tegelijkertijd heb ik het gevoel dat er meer in had gezeten. Ik heb genoeg om over na te denken tijdens de vlucht naar huis.