Zoeken

Rossi breekt met Jeremy Burgess

8 november 2013
Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de laatste MotoGP race van het seizoen heeft Valentino Rossi aangekondigd na afloop van het seizoen te breken met Team Chef Jeremy Burgess. Volgens Rossi wil hij vers bloed in het team, om volgend jaar vaker voor de overwinning te kunnen strijden.

Valentino Rossi_Jeremy_Burgess_2013

Na veertien jaar innige samenwerking gaat er een einde komen aan de relatie tussen Valentino Rossi en Jeremy Burgess. Bij zijn overstap naar de 500cc ging Rossi in zee met de Australische Team Chef, die al grote namen als Wayne Gardner en Mick Doohan naar de wereldtitel had geleid. Burgess bleef Rossi zijn gehele MotoGP carriere trouw, ook toen hij naar Yamaha, Ducati en weer terug naar Yamaha overstapte.

Tegenover de aanwezige pers verklaarde Rossi dat het geen eenvoudige beslissing is geweest en dat hij nog steeds op goede voet met Burgess, die hij als zijn 'vader in de racerij' beschouwt, staat. Rossi is voor het volgend seizoen echter op zoek gegaan naar nieuwe motivatie, om zijn niveau wat op te krikken.

Valentino Rossi:
De geruchten zijn waar. Ik denk dat volgend seizoen Jeremy niet meer mijn team chef zal zijn. het was een erg moeilijke beslissing voor mij, want hij is als een deel van mijn familie geworden - hij is mijn vader in de racerij. Ik heb echter besloten dat ik voor het volgende seizoen iets moet veranderen, om nieuwe motivatie te vinden en te proberen mijn niveau een boost te geven. Dit is onze laatste race samen met Jeremy.
We hebben vandaag een persoonlijk gesprek gehad. Het volgend jaar zal cruciaal zijn en ik heb nieuwe motivatie nodig. In de laatste wedstrijden heb ik het gevoel gehad op een andere manier te willen werken. Het was een moeilijke keuze die moest worden gemaakt. Yamaha heeft het me al een tijdje geleden gevraagd, maar ik heb recent pas de keuze gemaakt.
In mijn hoofd heb ik het idee iets nieuws te proberen. Ik heb dat mijn hele carriere gedaan. Het volgend jaar moet ik mijn contractverlenging bij Yamaha verdienen, dus zal ik erg competitief moeten zijn. Ik weet nog niet wie mijn nieuwe Crew Chief zal worden.