Zoeken

RNF Racing wordt satellietteam Aprilia

28 mei 2022
Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het officieel: RNF Racing wordt het komend seizoen het satellietteam van Aprilia, waarmee voor het eerst in de geschiedenis vier Aprilia RS-GP machines aan de start zullen staan.

Aprilia en RNF Racing, het raceteam van Razlan Razali dat als Petronas YRT met Yamaha z'n debuut maakte in de MotoGP, maar dit seizoen Petronas als hoofdsponsor verloor en werd omgedoopt tot het WithU Yamaha RNF MotoGP Team, hebben een overeenkomst voor twee seizoenen getekend, dat daarna nog eens met 2 jaar kan worden verlengd. 

Na de zeer sterke start van het seizoen en de bevestiging dat met fabrieksrijders Aleix Espargaro en Maverick Vinales het contract met 2 jaar is verlengd, maakt de overeenkomst met RNF Racing dat het aantal Aprilia's het komende seizoen zal worden verdubbeld. 

De filosofie waarmee Aprilia deze kans benadert, sluit aan bij wat er tot nu toe is gedaan. De samenwerking met RNF Racing zal niet beperkt blijven tot het leveren van de machines, maar zal gepaard gaan met een sterke synergie die Aprilia Racing ertoe zal brengen te investeren in het partnerschap voor de opleiding van ingenieurs, technici, managers en natuurlijk rijders.  

Massimo Rivola
"Ik ben blij om de overeenkomst met RNF Racing aan te kondigen. We hebben altijd in kleine stappen gereden en terwijl we de concurrentiekracht van onze RS-GP demonstreren, is een natuurlijk onderdeel van de reis om er nog twee op het circuit te zien. De raceafdeling van Noale is een echt erfgoed van kennis, van technische cultuur toegepast op hoogwaardige motorfietsen en sportmanagement. Met RNF Racing vinden we een partner om dit buitengewone erfgoed te verbeteren en te valoriseren. We denken natuurlijk aan de rijders en het beste concurrentievermogen, maar ook om nieuwe generaties ingenieurs, technici en managers op te voeden. Om de buitengewone, volledig Italiaanse traditie van Aprilia Racing voort te zetten en te verbeteren."


Razlan Razali
"We zijn absoluut enthousiast over deze langdurige samenwerking met Aprilia Racing. Onze filosofie blijft om samen te werken met het fabrieksteam om rijders te ontwikkelen die op een dag Aprilia-fabrieksrijders zullen worden. We zullen hen bij hun ontwikkeling helpen om ervoor te zorgen dat we competitief blijven. en uiteindelijk winnen met Aprilia Racing. Het voorstel van Aprilia Racing vervult onze langetermijnplannen, strategieën en veiligheid voor de komende twee plus twee jaar en ik moet Aprilia Racing bedanken voor zijn vertrouwen en vertrouwen in ons. We kijken er absoluut naar uit om het seizoen volgend jaar en deze nieuwe samenwerking. Tegelijkertijd willen we Yamaha bedanken voor de samenwerking en groei van de afgelopen jaren. We zullen ons echter blijven concentreren op hard werken dit seizoen om onze resultaten samen met Yamaha en sluit 2022 uiteindelijk met een hoge noot af.”


RNF Racing is nog maar relatief kort in de MotoGP, maar heeft desondanks al grote resultaten behaald. Het werd het officiële satellietteam van Yamaha nadat Tech3 de overstap naar KTM maakte en had met Fabio Quartararo en Franco Morbidelli twee zeer sterke rijders in huis. 

In Le Mans waren echter de eerste haarscheuren in het huwelijk tussen RNF Racing en Yamaha te zien. Yamaha vroeg Razlan Razali om meer tijd tot Mugello, maar het antwoord dat de CEO uit Maleisië dit weekend van Yamaha kreeg zal niet bevredigend zijn geweest. Het is onduidelijk of Yamaha het komend seizoen met slechts 2 machines aan de start zal staan, of met een nieuw satellietteam in zee wil gaan dat de 2 plekken van Suzuki inneemt.