Zoeken

Pedrosa aan onderarm geopereerd

8 mei 2014
Na afloop van de MotoGP test in Jerez is Dani Pedrosa direct naar Barcelona gevlogen, waar de Repsol Honda coureur afgelopen dinsdag aan zijn rechter onderarm is geopereerd. Pedrosa begon de laatste tijd weer last van opgepompte armen te krijgen.

Dani Pedrosa Repsol Honda

De laatste Grand Prix begon Dani Pedrosa weer last van z’n onderarm te krijgen, een probleem waarvoor hij twaalf jaar geleden ook al onder het mes is gegaan. In eerste instantie werd geprobeerd het probleem met fysiotherapie te verhelpen, maar toen dat niet afdoende bleek is in overleg met Dr. Xavier Mir besloten het probleem operatief uit de wereld te helpen.

In het Quiron Dexeus universiteitsziekenhuis van Barcelona heeft Dr. Mir de operatie uitgevoerd, die volgens de doktor probleemloos verliep. Dat Pedrosa twaalf jaar na dato dezelfde operatie is moeten ondergaan komt volgens Dr. Mir omdat in twaalf jaar tijd de pols is gegroeid. Ten tijde van de eerste operatie was Pedrosa eigenlijk nog maar een kind.

Dr. Xavier Mir is van mening dat Pedrosa het volgend weekend in Le Mans gewoon aan de start zal staan, hoewel hij dat waarschijnlijk nog niet 100% fit zal zijn. Momenteel is de onderarm nog in het gips, dat begin volgende week zal worden verwijderd, waarna met rehabilitatie kan worden begonnen. Enkel complicaties zouden roet in het eten kunnen gooien.