Zoeken

MotoGP race Maleisie afgelast na tragisch ongeval Simoncelli

23 oktober 2011
In het medisch centrum van het circuit van Sepang is Marco Simoncelli als gevolg van een verschrikkelijke crash in de tweede ronde van de MotoGP race aan zijn verwondingen overleden. De San Carlo Gresini coureur werd na een lowside dwars over de baan geleid en kwam vervolgens in aanvaring met Colin Edwards en Valentino Rossi. Simoncelli werd direct naar het medisch centrum vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

Marco_Simoncelli_Sepang_2011_pitbox

In de tweede ronde van de MotoGP race op Sepang verloor Marco Simoncelli de voorkant van de machine, maar waar normaal gesproken een lowside zou volgen hervond het voorwiel zijn grip waardoor Simoncelli en motor als ongeleide projectiel de baan dwars overstaken en keihard tegen Colin Edwards opknalden, die op zijn beurt Valentino Rossi weer aantikte. Simoncelli's helm werd daarbij van diens hoofd geslingerd.

Waar Rossi via het gras weer zijn weg kon vervolgen en Edwards met een ontwrichte schouder er relatief goed van af kwamen bleef Simoncelli angstvallig stil op de baan liggen, waarna de wedstrijd direct werd afgevlagd. Simoncelli werd met de ambulance naar het medisch centrum afgevoerd, waar alle aanwezige medici voor zijn leven vochten. Marco Simoncelli werd 16:56 locale tijd officeel dood verklaard, hij werd 24 jaar oud.

Marco_Simocelli_Sepang_2011_qualify

De laatste coureur die in de MotoGP kwam te overlijden was Daijiro Kato, die in 2003 op het Japanse circuit van Suzuka keihard tegen de muur knalde en dagen later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleed. Ironisch genoeg reed Kato destijds ook voor het Gresini Honda team. Onder soortgelijke omstandigheden als Simoncelli kwam afgelopen jaar op Misano de Japanner Shoya Tomizawa te overlijden.

Onze gedachten gaan uit naar de familie, collega's en vrienden van Marco Simoncelli.