Zoeken

Moto3 Motegi: Rins naar de pole

26 oktober 2013
In de eerste en enige vrije training voor de Motegi Grand Prix heeft Alex Rins goede zaken gedaan. De Estrella Galicia 0,0 coureur noteerde zijn zevende pole position van het seizoen, terwijl zijn grootste concurrent voor de wereldtitel Luis Salom met de vierde tijd genoegen moest nemen. Jasper Iwema scoorde op de kletsnatte baan een prima resultaat en start morgen van de 11e plaats.

Alex Rins Motegi Moto3
Foto: Gold and Goose

Na een hele dag naar een natte baan en donkere wolken te hebben gestaard en een nacht waarin iedereen door een aardbeving was wakkergeschud konden de coureurs van de Moto3 op zaterdagmiddag eindelijk in actie komen op de Motegi Twin Ring in Japan. Eén sessie van 55 minuten was voor de Moto3 ingepland om te trainen, een afstelling te vinden en zich te kwalificeren voor de wedstrijd, die morgen naar verwachting onder goede weersomstandigheden zal worden verreden.

Halverwege de training dook Alex Rins naar de snelste tijd, verdreef daarmee Maverick Vinales naar de tweede plaats en wist zijn tijd nog tot twee maal toe verder aan te scherpen. De rest van het veld bleek niet in staat om ook maar enigszins in de buurt van Rins' tijd van 2'09.387 te komen. Vinales verbeterde zijn eigen tijd niet, Alex Marquez deed dat in zijn laatste ronde wel maar kwam drieduizendste seconde tekort om Vinales van de tweede plaats op de eerste startrij te verdrijven.

Ook onze landgenoot Jasper Iwema piekte op het juiste moment en reed in zijn laatste ronde zijn snelste tijd en schoof daardoor naar de elfde plaats op de grid, vijf plaatsen beter dan teamgenoot Jakub Kornfeil die daarmee voor het eerst zijn teamgenoot voor heeft moeten laten gaan.

Moto3 Motegi, tijden kwalificatie: