Moto3 Le Mans: uitslag race

17 mei 2015
Romano Fenati heeft de zinderende Moto3 race op naam geschreven en daarmee zijn eerste overwinning sinds Indianapolis vorig jaar gerealiseerd. De Sky Racing Team VR46 rijder finishte eentiende seconde voor Enea Bastianini, die vanaf de achttiende plaats op de grid was gestart. Francesco Bagnaia maakte het Italiaanse podium compleet.

Romano Fenati_Le_Mans

Met twintig rijders binnen één seconde na afloop van de drie vrije trainingen beloofde de Moto3 race in Le Mans een spannend gevecht te gaan worden, maar regen in het begin van de kwalificatie gooide het hele veld overhoop. Klassementsleider en winnaar van de laatste drie wedstrijden Danny Kent was daar een van de slachtoffers van, hij was te laat de baan op gegaan en kwam daardoor niet verder dan de 31e tijd, officieel zelfs buiten de 107%.

Naast Kent stonden ook Brad Binder (P25), Efren Vasquez (P29) en Enea Bastianini (P18) in het achterveld van de grid, evenals Lovio Loi die de eerste dag zelfs de tweede tijd achter Kent op de klokken had gezet. Fabio Quartararo, Jorge Navarro en Francesco Bagnaia hadden het beter getimed en hadden zich op de eerste startrij gekwalificeerd.

Waar in het begin van de wedstrijd het gevecht voorin tussen Bagnaia, Romano Fenati, Quartararo en de goed gestarte Niccolo Antonelli ging waren alle ogen echter op Esea Bastianini en Danny Kent gericht. Bastianini had binnen enkele ronden al aansluiting met de kop van het veld, terwijl ook Danny Kent een perfecte inhaalrace aan het rijden was en zich na zes ronden al tot de top tien had opgewerkt.

Met Fenati, Bastianini, Bagnaia en Quartararo op kop in gevecht om de leiding in de race reed Kent zijn eigen race, en was daardoor in staat met nog vijf ronden te gaan aansluiting met de kopgroep te krijgen, die als gevolg van een crash van Quartararo al tot drie man was uitgedund. Via zijn pitpord kreeg Kent de boodschap dat P4 al prima was, maar de 21-jarige Brit nam daar geen genoegen mee en mengde zich in de laatste ronden in het gevecht om het podium.

In de laatste ronde schoof Bastianini echter weer door naar de tweede plaats, achter Fenati die in de Dunlop Chicane opnieuw de leiding in de race had genomen. De Gresini Moto3 Honda coureur kwam nét te kort om nog een serieuze aanval op Fenati te kunnen doen, waardoor voor het eerst dit seizoen de winst naar Fenati én KTM ging.

Francesco Bagnaia werd op een halve seconde als derde afgevlagd, tweetiende seconde voor Danny Kent die dankzij de crash van Vasquez en Quartararo goede zaken in het kampioenschap heeft gedaan. Livio Loi eindigde op de 13e plaats en wist daardoor toch nog een paar wk-punten te pakken.