Zoeken

Marquez mist ook MotoGP test Phillip Island

27 februari 2014
Marc Marquez moet ook de laatste geplande wintertest ter voorbereiding op het 2014 seizoen laten schieten. De 21-jarige coureur, die vorige week zijn kuitbeen brak tijdens een dirttrack training, is de komende week nog niet fit genoeg om aan de driedaagse test op Phillip Island deel te nemen.

Marc Marquez

Hoewel het genezingsproces goed verloopt heeft Marc Marquez gisteren bij een controle in het ziekenhuis van Barcelona van behandelend arts Dr. Mir het advies gekregen om verder te rusten, in plaats van naar Phillip Island af te reizen voor de MotoGP wintertest en daarmee - met het oog op het nieuwe seizoen dat over drie weken begint - risico op complicaties te nemen.

Marc Marquez:
Uiteraard ben ik teleurgesteld nu niet in Sepang te zijn en Phillip Island missen is eveneens onfortuinlijk, maar we geloven dat dit de beste beslissing is. Na mijn meeting met Dr. Mir vandaag adviseerde hij, ondanks dat hij wel gelukkig was met de huidige situatie van mijn been net zeven dagen na het ongeluk, om geen onnodig risico te nemen. En dus neem ik de tijd om te rusten en mezelf zo fit als mogelijk te krijgen voor de eerste race van het seizoen in Qatar.

Volgens Marquez' manager Emilio Alzamora heeft Marquez de beste beslissing genomen om niet naar Phillip Island af te reizen. Het is een lang seizoen en ondanks dat hij de openingsrace nog niet 1005 fit zal zijn is het op zich al positief dat hij daar wel aan de start zal staan. Daarnaast heeft de eerste Sepang wintertest al uitgewezen dat Marquez snel is en dat Honda haar huiswerk de RCV213 aan de nieuwe regels aan te passen goed heeft gedaan.

Emilio Alzamora:
Hij heeft een nieuwe scan gehad en het gaat goed. Het bot is ok, het is niet verplaatst en het is aan het genezen. Marc heeft zelf de beslissing genomen niet naar Australië te gaan en dat is een verstandige keuze. Het kampioenschap is 18 wedstrijden lang en hoewel hij de eerste race nog niet 100% fit is is het positief dat hij de openingsrace wel kan rijden.
Het is nog maar zeven dagen sinds het ongeluk, dus is het advies van de doktoren en het team om goed te herstellen. Marc is aangeslagen, maar het is logisch dat geen enkele rijder testen wil missen. De eerste test van het jaar was erg positief omdat Marc erg snel was en HRC liet zien de motor goed aan de nieuwe regels te hebben aangepast. Als we in Qatar zijn zullen we in de vrije training zien hoe Marc z'n conditie is, pas dan kunnen we doelen gaan stellen.

Er bestaat overigens nog wel een kleine kans dat we Marquez voor aanvang van het 2014 seizoen in actie kunnen zien. Ondanks het advies van de doktoren om het nog even rustig aan te doen onderzoekt HRC momenteel de mogelijkheid om Marquez deel te laten nemen aan de MotoGP test van 7 tot 9 maart op het Losail circuit in Qatar, die Honda oorspronkelijk zou laten schieten. Volgens Alzamora is dat een logische zet van het team, dat altijd alle opties open moet houden.