Zoeken

Marc Marquez doet eerste circuittest op Portimao met RC213V-S

17 januari 2022
Honda heeft er geen gras over laten groeien. Slechts enkele dagen na de presentatie van het team heeft Marc Marquez samen met z'n kleine broertje een volle dag met de RC213V-S op het circuit van Portimao getest, zo blijkt uit beelden die HRC via social media heeft gedeeld.

Het is vandaag op de kop af één week geleden dat Marc Marquez van de doktoren groen licht had gekregen om weer op motoren en crossers te rijden. De 28-jarige MotoGP superster koos als eerste voor de motocross, omdat hij daar zijn blessure had opgelopen en crossen de meest fysiek inspannende tak van sport is. Mocht diplopie weer opspelen, dan zou de kans het grootst zijn met crossen. 

Het dagje crossen verliep probleemloos, waarop door Honda het circuit van Portimao - van alle Grand Prix circuits is Portimao vanwege z'n layout het meest inspannend - werd afgehuurd. Tijdens de teampresentatie had Marquez al aangegeven dat een dag intensief trainen op een Grand Prix circuit zou moeten uitwijzen in hoeverre zijn ogen die test zouden doorstaan. 

In hoeverre de test op het circuit van Portimao succesvol is verlopen is niet bekend, maar op de beelden die Honda via social media heeft verspreid oogt Marc rustig en relaxt, en afgaand op z'n elbow down heeft de snelheid er wel ingezeten. 

De eerste officiële MotoGP test staat voor 5 en 6 februari gepland op het circuit van Sepang, we hebben sterk het vermoeden dat de 8-voudig wereldkampioen daar weer van de partij zal zijn om de 2022 RC213V te testen, die compleet moet zijn vernieuwd.