Zoeken

Lorenzo weer terug in Assen

28 juni 2013
Jorge Lorenzo is weer terug in Assen, na gisteravond in Barcelona een succesvolle operatie aan zijn linker sleutelbeen te zijn ondergaan. De tweevoudig wereldkampioen, die om kwart over zes op het circuit van Assen verscheen, is positief gestemd en hoopt morgen toch de wedstrijd te kunnen rijden.

Jorge Lorenzo_Assen

Na zijn keiharde crash op hoge snelheid in de verregende tweede vrije training van de TT van Assen leek Lorenzo voor de komende wedstrijden uitgeschakeld te zijn, maar de wereldkampioen ging niet bij de pakken neerzitten en vloog gisteren nog naar Barcelona terug om in het ziekenhuis aldaar zijn gebroken linker sleutelbeen te laten repareren.

De operatie verliep succesvol, waarna Lorenzo direct besloot weer terug naar Assen te vliegen om zich weer bij het team aan te sluiten. Dodelijk vermoeid van de zware trip zal Lorenzo de tijd tot morgenvroeg benutten om goed uit te rusten, om zich daarna in het medisch centrum te laten controleren.

Mocht Lorenzo door het Medisch Team fit worden verklaard, dan zal hij zeker aan de warmup training deel gaan nemen. Na de warmup training staat dan een tweede bezoek aan het medisch centrum ingepland, waarna samen met het team zal worden bekeken of deelnemen aan de race een haalbare kaart zal zijn.