Zoeken

Lorenzo brengt bliksembezoek aan Zuid Amerika

9 april 2014
Movistar Yamaha MotoGP coureur Jorge Lorenzo heeft het afgelopen weekend een driedaags bliksembezoek aan Zuid Amerika gebracht. De tweevoudig MotoGP wereldkampioen bracht een bezoek aan Colombia en Mexico, om daarna naar Texas af te reizen voor de MotoGP race dit weekend op het Circuit of the Americas.

Jorge Lorenzo Incolmotos

Het bliksembezoek van Jorge Lorenzo begon afgelopen vrijdag in Colombia, waar hij het nieuwe hoofdkantoor van de locale Yamaha distributeur Incolmotos en haar 2.000 werknemers bezocht. Het bezoek begon met een muziekconcert dat door een groep kinderen op Yamaha instrumenten werd uitgevoerd, gevolgd door een persconferentie.

Na de persconferentie werd een bezoek aan de Incolmotos fabriek gebracht, waar jaarlijks 150.000 motoren worden geproduceerd, om daarna opnieuw naar een persconferentie te gaan. Met toonaangevende Colombiaanse journalisten ging Lorenzo in discussie over de MotoGP en gaf hij verkeersveiligheidadviezen aan Colombiaanse rijders. De dag werd afgerond met een handtekeningsessie in een lokaal winkelcentrum, waar zich een groep van 1.000 fans had verzameld.

De tweede dag in Colombia ging Lorenzo naar de hoofdstad Bogota, waar hij deelnam aan een speciale Yamaha Racing Day op het nieuwe Tocancipa circuit. De Movistar Yamaha coureur genoot van het event waar 10.000 Yamaha fans op af waren gekomen, gaf handtekeningen en deelde zijn passie van MotoGP met iedereen. De aanwezige fans kregen ook waar voor hun geld en zagen Lorenzo met de nieuwe MT-07 het circuit opgaan voor enkele demonstratierondjes, wheelies en burnouts.

De tweede dag in Colombia eindigde met een massale meet-and-greet met meer dan 90 Colombiaanse dealers en clubs, die allen genoten van het eerste MotoGP event op Colombiaanse bodem. Vandaar uit was het linea recta naar Mexico, voor de derde en laatste dag van het Zuid Amerikaanse bliksembezoek.

Lorenzo begon de laatste dag in Mexico City met een multimedia persconferentie, gevolgd door een-op-een interviews met nationale media. Daarna werd een nieuw Yamaha model voor de lokale markt onthuld, de daar enorm populaire Ray Z scooter, waarvoor Lorenzo werd bijgestaan door Yamaha Motor Mexico President Yoshihiko Takahashi.

De tour werd daarna afgerond in het Liverpool Insurgentes winkelcentrum met een handtekeningsessie voor 2.000 Mexicaanse fans.