Zoeken

Jasper Iwema tevreden na eerste dag TT

28 juni 2012
Jasper heeft tijdens de eerste vrije trainingen op openingsdag van de Iveco TT Assen twee keer een eenentwintigste tijd laten noteren. Hoewel de positie nog niet de plaats is waar hij wil staan kijkt de door GAMMA ondersteunde coureur met een goed gevoel terug op eerste trainingsdag.

Jasper_Iwema_Assen_Moto3

Op donderdagmorgen 09.15 uur waren het de Moto3 coureurs die als eerste in actie kwamen op het TT circuit Assen. Jasper wist in deze sessie een snelste ronde van 1’47.135 te noteren, ondanks een nog niet geheel perfect lopende FGR Moto machine. Tijdens de tweede sessie zagen we een fanatiek rijdende Jasper en wist hij zijn snelste tijd uit de ochtendsessie te verbeteren tot 1’46.775, een tijd die net als in de eerste vrije training goed was voor een eenentwintigste positie.

Jasper Iwema, snelste ronde 1’46.775
Ik ben best wel tevreden na de eerste dag ondanks dat ik graag een aantal plaatsen verder naar voren had willen staan. Tijdens de ochtendsessie hadden we een probleem met de versnellingsbak en tijdens de tweede training brak de uitlaat af. Deze twee dingen hebben me best wel wat tijd gekost, tijd die we op een eerste dag eigenlijk hard nodig zijn. Het ritme is goed, ik heb mijn tijden gereden geheel op eigen kracht zonder een slipstream, dus er zit nog wel iets in het  vat voor morgen. Alles staat ook hier in Assen weer heel dicht bij elkaar, ik weet waar we het nu nog laten liggen en als alles morgen klopt dan gaan we zeker nog een stap voorwaarts maken.