Grand Prix Mugello: uitslag Moto2

6 juni 2010

Andrea Iannone heeft de vierde Moto2 race van het 2010 seizoen op naam weten te zetten. De Fimmco Speed Up rijder, die vanaf de pole mocht vertrekken, liet er geen gras over groeien en liep met zevenmijlslaarzen weg van de rest van het veld.

Al bij de eerste doorkomst had Iannone een comfortabele voorsprong op de rest van het veld, een voorsprong die hij gestaag wist uit te bouwen. In de slotfase van de race deed de 20-jarige Italiaan het rustig aan en won de race met een voorsprong van bijna drie seconden op de rest van het veld.

Achter Iannone was een langerekt lint met rijders in gevecht om de tweede plaats, aangevoerd door Iannone's teamgenoot Gabor Talmasci. In de uit meer dan 10 rijders bestaande groep  waren Toni Elias, Alex Debon, Jules Cluzel, Thomas Luthi, Simone Corsi, Sergio Gadea en Shoya Tomizawa al snel voorin te vinden.

Terwijl Jules Cluzel voor de tweede achtereenvolgende race roemloos onderuit ging en daarmee de kans op een podium opnieuw aan zich voorbij zag gaan, kon Debon het tempo niet volgen en viel terug naar de tweede groep, die werd aangevoerd door 125cc wereldkampioen Julian Simon.

Ook Gabor Talmasci kon het tempo van de achtervolgers niet volgen, waardoor vijf rijders overbleven voor de resterende twee podiumplaatsen. Lange tijd voerde Thomas Luthi de groep aan, maar met drie ronden te gaan werd de Zwitser terugverwezen naar de staart van deze groep, terwijl Elias zich naar de tweede plaats wist te rijden. Even wist Tomizawa de tweede plaats van Elias over te nemen, maar de Japanse Technomag rijder maakte een stuurfout en viel daardoor terug naar de zesde plaats.

Tot in de laatste bocht van de laatste ronde bleven de vijf coureurs continue stuivertje wisselen van positie. Simone Corsi leek in de slotronde de beste kaarten in handen te hebben en dook als eerste de laatste bocht in, maar werd op de streep voorbij gestoken door Sergio Gadea die daarmee voor het eerst dit seizoen op het podium wist te eindigen. In de slipstream van Corsi en Gadea finishte Thomas Luthi finishte op een 4e plaats, terwijl Toni Elias op een halve seconde van dit trio op een vijfde plaats eindigde.