Zoeken

Grand Prix Jerez: Pedrosa snelst in FP2

27 april 2012
Dani Pedrosa heeft de tweede vrije training de snelste tijd op de klokken gezet. Op een verregend Jerez bracht de Repsol Honda coureur het tot een tijd van 1’50.780 en was daarmee bijna zeventiende seconde sneller dan Valentino Rossi, die op een nat Jerez enorm goed uit de voeten bleek te kunnen gaan.

Dani_Pedrosa_Jerez_2012

De eerste trainingsdag voor de MotoGP Grand Prix van Jerez had een copy van het afgelopen jaar kunnen zijn. Het circuit werd wederom geplaagd door flinke regenval, waardoor in de eerste vrije training de meeste coureurs zelfs geeneens de pits uitkwamen.

In de middagsessie zette Qatar winnaar Jorge Lorenzo vroeg de toon, maar met een kwartier op de klok was het Valentino Rossi die voor het eerst in tijden de snelste tijd op de klokken wist te zetten. De negenvoudig wereldkampioen had op voorhand al gezegd dat een nat Jerez hem en de GP12 in de kaart zou spelen, en dat bleek. Twintig minuten lang bleef Rossi’s tijd onaangetast, waarna Pedrosa als enige onder de 1’51-grens wist te duiken.

Rossi wist zijn tijd niet meer aan te scherpen, maar behield wel de tweede tijd, voor Jorge Lorenzo die met de derde tijd genoegen moest nemen. Wereldkampioen Casey Stoner kwam de eerste dag niet veel in actie, maar zette wel de vierde tijd, vlak voor Nicky Hayden die de top vijf compleet maakte.