Zoeken

GP San Marino - 250cc

5 september 2007

Dovizioso wilde maar al te graag weer eens een overwinning bijschrijven op zijn palmares, zéker voor eigen publiek, want de laatste dateert alweer van eind juni toen hij de Nickel & Dime grand prix van Groot-Brittanië won. Hij ging in ieder geval goed van start toen de lichten op het circuit van Misano doofden en pakte direct de leiding. Het hele 250 veld kwam wél goed door de eerste links/rechts combinatie. De van pole gestartte Lorenzo probeerde direct aan te haken bij Dovizioso maar een agressief rijdende Hector Barbera maakte het hem niet makkelijk en nam al snel de tweede plek over ook al duurde dat maar één ronde. Mika kallio, Alvaró Bautista, Alex de Angelis, Shuhei Aoama, Marco Simoncelli en Thomas Luthi volgden en vormden de eerste groep waarbij Lüthi moeite leek te hebben om erbij te blijven.

250cc.jpg

In dit begin van de race leek 'Dovi' wat weg te lopen van de strijdende Lorenzo en Barbera die op hun beurt weer wat voorsprong hadden ten opzichte van Kallio en Bautista. Alex de Angelis en Shuhei Aoyama zaten weer iets daarachter terwijl Lüthi nog steeds hard zijn best deed om aan te pikken. In de negende ronde weet de strak rijdende Bautista, die de aansluiting had gevonden, de derde plek van Barbera over te nemen, maar een paar bochten verder verremd de Spanjaard zich en gaat onderuit. Gelukkig was het maar een glijer en had hij weinig schade, de rechter voetsteun met rempedaal zat wat los zou blijken na de race, en Bautista kon zijn race vervolgen. Aan de kop was de groep wat uit elkaar getrokken en streden Dovizioso en Lorenzo, Barbera en Kallio en Aoyama, de Angelis en Lüthi onderling hun strijd.

12Bautista07_09.jpg

Thomas Lüthi had wederom aansluiting gevonden nadat hij zich al een keer vergist had en ook in de tiende ronde maakte hij weer een verkeerde inschatting. Hij probeerde de Angelis buitenom voorbij te gaan en moest daardoor een wijdere lijn nemen. Gelukkig voor hem lag daar geen grindbak en kon ook hij zijn race vervolgen, zij het weer op afstand van de twee voor hem.  Aan kop is het Lorenzo die Dovizioso passeerde en probeerde weg te lopen. Dit zat hem niet glad aangezien Dovizioso hem snel terug pakte. Twee rondes lang was er een mooi gevecht om de kop en toen kwam de anti-climax van de wedstrijd: het uitvallen van Dovizioso. Motorische pech belemmerde hem de wedstrijd uit te rijden en zo kreeg Lorenzo de wedstrijd in zijn schoot geworpen. Helaas was hiermee ook direct de spanning uit de gehele wedstrijd en was er niemand meer die de Lorenzo kon afhouden van wederom een overwinning.

Vijf rondes voor het einde is het Kallio die met een flinke highsider eraf vloog. Hij was in gevecht met zijn teamgenoot. Gelukkig voor hem beleef de schade beperkt en kon hij op eigen kracht terugrijden naar de pitstraat. Lorenzo werd dus eerste gevolgd door Aoyama op een kleine afstand. Derde werd Barbera die het gevecht om deze positie won van Luthi en De Angelis. De laatste profiteert ook van het uitvallen van Dovizioso en neemt de tweede plaats in het WK over.

Voor de volledige uitslag en tussenstand in het kampioenschap. (pdf