GP Indianapolis - Moto2: uitslag race

28 augustus 2011
Met twee vingers in z'n neus heeft de 18-jarige Marc Marquez de Moto2 Grand Prix op de Brickyard van Indianapolis op naam weten te schrijven en daarmee zijn achterstand in het kampioenschap tot 28 punten teruggebracht. Klassementsleider Stefan Bradl wist het moeizame weekend de schade flink te beperken door in een ijzersterke race de zesde plaats voor zich op te eisen.

Marc_Marquez_Indianapolis_2011

Van spanning was de 11e Moto2 race van het 2011 seizoen weinig sprake, behalve de klap die klassementsleider Stefan Bradl te verwerken zou gaan krijgen. De Viessmann Kiefer coureur was in de derde vrije training keihard onderuit gegaan en was daarna de weg een beetje kwijtgeraakt, hetgeen resulteerde in zijn slechtste kwalificatie van het seizoen, op een 22e plaats.

In de warm-up moest Bradl nog 1.3 seconden toegeven op Marquez, maar in de race wist Bradl al snel dezelfde tijden als de kopgroep te rijden en zich daarmee langzaam maar zeker naar voren te rijden. Na enkele ronden had Bradl zich al naar de 15e plaats opgereden, bleef zich door het veld naar voren wurmen om uiteindelijk als zesde te worden afgevlagd, op slechts negen seconden afstand van racewinnaar Marc Marquez.

Hoewel Marquez uiteindelijk de race op z'n sloffen wist te winnen, en zelfs met twee handen vastgebonden op z'n rug de race nog had gewonnen, had de huidig 125cc wereldkampioen acht ronden nodig om Simone Corsi van de kop van het veld te verdrijven. Corsi, die in de eerste ronde de kopstarttende Bradley Smith voorbij was gegaan, had acht ronden de leiding in handen gehad, maar kreeg halverwege de race te kampen met serieuze bandenproblemen en zou terugvallen naar de 14e plaats.

Ook de in het begin sterk rijdende Andrea Iannone had de verkeerde bandenkeuze gemaakt. De winnaar op Brno wist zich in het begin in de kop van het veld te nestelen, maar moest halverwege de race het tempo lossen om uiteindelijk op een teleurstellende 11 plaats te eindigen.

Met bandenslijtage een cruciale rol in deze Moto2 race waren halverwege de race ineens twee 'nieuwe' namen voor in het veld te vinden: Pol Espargaro en Esteve Rabat die een goede race hadden gereden en het tweede deel voor het eerst in hun carrière het gevecht om -de resterende- twee podiumplaatsen in de Moto2 mochten uitvechten. Een gevecht dat in het voordeel van Espargaro werd beslecht. Het Spaanse Duo werd op korte voet gevolgd door de twee Britten Bradley Smith en Scott Redding, die de top 5 compleet maakten.