Zoeken

Ducati rondt eendaagse MotoGP test Mugello af

12 mei 2014
Ter voorbereiding op de Italiaanse Grand Prix die over drie weken op de agenda staat heeft Ducati een eendaagse test op het circuit van Mugello afgerond. Naast de zoektocht naar een ideale afstelling werden door Andrea Dovizioso en Cal Crutchlow enkele nieuwe onderdelen uitgeprobeerd.

Ducati MotoGP_Mugello_test

Dankzij perfecte weersomstandigheden kon door het Ducati MotoGP team het maximale uit de eendaagse test op het circuit van Mugello worden gehaald, waarbij door beide coureurs Andrea Dovizioso en Cal Crutchlow verschillende paden werden bewandeld. Bij Crutchlow ging veel aandacht naar de remmen uit, na de problemen die de Brit tijdens de Grand Prix van Jerez al vroeg in de wedstrijd dwongen de wedstrijd op te geven.

Crutchlow probeerde daarnaast een andere setting dan z’n teamgenoot, maar ging gaandeweg weer terug naar de basisafstelling waar hij zich stukken comfortabeler bij voelde. Hoewel de Brit verklaarde dat het een productieve dag was geweest is het de vraag in hoeverre hij écht tevreden is geweest. In de Britse media heeft de normaal altijd positieve Brit na afloop van het debacle in Jerez zijn frustratie over de Desmosedici geuit.

Andrea Dovizioso - 1’47.9 (67 ronden)
Het is altijd belangrijk om voor de race een test op Mugello te doen, en in dit geval hadden we nieuwe afstellingen om uit te proberen. Het was interessant, niks revolutionairs, maar in elk geval waren de testen nuttig voor de toekomstige machine. Ik heb goede tijden gezet, maar zonder concurrentie zeggen de tijden niet zoveel. Tegen het eind van de dag ben ik in bocht 4 gecrasht toen ik de voorkant verloor. Gelukkig was ik ongedeerd, maar ik baal wel voor mijn monteurs die nu vanavond moeten werken om de schade te herstellen. Morgen vertrekken we namelijk al naar Le Mans.

Cal Crutchlow - 1’48.2 (55 ronden)
Vandaag was een dag om wat zaken uit te proberen. Ik heb wat andere dingen getest als mijn teamgenoot en Andrea Iannone, maar we zijn terug naar de basisafstelling van mijn Ducati gegaan, waar ik me comfortabeler op voelde. Het was een goede werkdag met redelijk goed weer en dus zijn we blij hier te vertrekken met een bevestiging van de richting die in Le Mans moet worden ingezet en naar het weekend vooruit te kijken.