Zoeken

Ducati presenteert GP14 in Audi Forum Munchen

11 maart 2014
Niet de besneeuwde bergtoppen van de Italiaanse Dolomieten, maar het Audi Forum van het vliegveld München was gisteren toneel voor het Ducati MotoGP team, dat in aanwezigheid van een carbon zwarte Desmosedici GP14 haar plannen voor het komende raceseizoen ontvouwde.

Ducati GP14 MotoGP

Dat moederbedrijf Audi tegenwoordig bij Ducati veel in de melk te brokkelen heeft bleek overduidelijk tijdens de presentatie van het 2014 Ducati MotoGP team, waar zelfs twee termijnen voor zijn vastgelegd. Een in het Audi Forum van het vliegveld München, gevolgd door een tweede event in het Audi Centrum in Eching.

Tijdens de persconferentie werd door Ducati's CEO Claudio Domenicali, Dr. Ulrich Hackenberg (Audi AG Technical Development) en Luigi Dall'Inga geen verrassende uitspraken gedaan. Zoals te verwachten waren de heren meer dan tevreden met het behaalde resultaat van de afgelopen maanden en ziet men de toekomst met vertrouwen tegemoet. De testresultaten van Sepang en Phillip Island zijn veelbelovend, het gat met Yamaha en Honda is een flink stuk gedicht en men verwacht gedurende het seizoen nog stappen voorwaarts te kunnen maken.

Daarnaast werden ook rijders Cal Crutchlow en Andrea Dovizioso gepresenteerd, die - hadden we anders verwacht - zeer positief waren over de nieuwe GP14 en het 2014 seizoen met vertrouwen tegemoet zien. Volgens Dovizioso is de GP14 beduidend beter dan de racer van het afgelopen seizoen, hoewel nog wel is te bezien hoe de racer zich op raceafstand houdt.