Zoeken

Bridgestone bandentest Phillip Island - dag 1: Lorenzo zet snelste tijd

3 maart 2014
Na een teleurstellende test in Sepang was Jorge Lorenzo de eerste dag van de driedaagse Bridgestone bandentest veel vrolijker gestemd. De voormalig MotoGP wereldkampioen zette in Phillip Island met 1'29.213 de snelste tijd, hoewel deze test de focus niet op snelle rondetijden ligt.

Jorge Lorenzo_MotoGP_wintertest

Om een debacle van het afgelopen seizoen te voorkomen, toen vanwege extreme bandenslijtage de MotoGP wedstrijd tot 19 ronden werd ingekort en de rijders een verplichte pitstop moesten maken, heeft Bridgestone op het Australische circuit een driedaagse test ingepland, waarvoor de drie fabrieksteams van Honda, Yamaha en Ducati zijn uitgenodigd.

Doel van de driedaagse test is het uitzoeken van een band die eind dit jaar in de wedstrijd zal worden ingezet. Voor maandag stonden in totaal zes verschillende banden op het programma, die door de vijf rijders (Marquez heeft deze test vanwege zijn blessure moeten laten schieten, red.) kortstondig aan de tand werden gevoeld. Sommige banden hadden verschillend compound, anderen hadden een verschillende constructie.

In het begin van de dag begon iedereen met de band van vorig jaar, die als referentie voor het nieuwe rubber gold. Was de Yamaha in Sepang duidelijk het slachtoffer van de nieuwe standaard achterband, die voor 2014 een harder compound heeft gekregen, in Phillip Island was van die problemen niets meer te merken.

Lorenzo zette de snelste tijd, hoewel de rondetijden op dit moment nog niet heel erg veel zeggen. Cal Crutchlow reed met de Ducati GP14, die dit jaar als Open inschrijving aan de MotoGP gaat deelnemen, de tweede tijd, maar was een van de twee rijders geweest die de verschillende constructies hadden getest, waarvan er één overduidelijk niet werkte.

De eerste testdag stonden korte sessies van maximaal zes ronden met de verschillende banden op het programma, de komende dagen zal de test zich meer gaan toespitsen op het uiteindelijke rubber en staat voor de laatste testdag een racesimulatie van 27 ronden op het program.

Bridgestone MotoGP bandentest Phillip Island, tijden dag 1:

1 LORENZO, J Yamaha 1'29.213 64 / 68
2 CRUTCHLOW, C Ducati 1'29.576 0.363 67 / 68
3 ROSSI, V Yamaha 1'29.730 0.517 78 / 85
4 PEDROSA, D Honda 1'29.961 0.748 43 / 88
5 DOVIZIOSO, A Ducati 1'29.965 0.752 19 / 60