Zoeken

Aprilia bevestigt Espargaro en Vinales voor 2023 en 2024

26 mei 2022
Op de vooravond van de Italiaanse Grand Prix op het circuit van Mugello heeft Aprilia haar rijders voor de komende twee seizoenen bekend gemaakt. Met beide coureurs Aleix Espargaro en Maverick Vinales hebben de Italianen een nieuw 2-jarig contract getekend.

Continuïteit wordt door Aprilia als het belangrijkste argument genoemd om beide rijders Aleix Espargaro en Maverick Vinales voor de seizoenen 2023 en 2024 aan zich te binden op de factory RS-GP machines. 

Met meer dan eenderde van het seizoen al verreden is Aleix Espargaro een serieuze kandidaat in de strijd om de wereldtitel, momenteel staat hij slechts 4 punten achter op Fabio Quartararo, maar rijdt wel een veel constanter seizoen. 

Met een overwinning en drie podiums op rij plukt Aleix op dit moment de vruchten van het harde werk dat de afgelopen jaren is verricht en die van de RS-GP een competitieve en winnende MotoGP machine hebben gemaakt. De synergie tussen de 2022 RS-GP en Aleix is een van de belangrijkste sleutels tot het succes.

Voor Maverick Vinales geldt dat in zekere zin ook, met dat verschil dat 'Top Gun' veel minder ervaring met de RS-GP machine heeft. Vinales begint zich echter steeds beter te voelen op de Aprilia, zeker in de training is Vinales al vaak voor in het veld te vinden.

Aleix Espargaro
"Deze bevestiging was precies wat we wilden. We hebben samen hard gewerkt en zijn samen gegroeid. We waren een hoop, nu zijn we realiteit. In 2021 hadden we al duidelijke tekenen van onze stappen voorwaarts gezien en nu kunnen we consequent strijden met de beste ter wereld. Dat ik dit met Aprilia blijf doen, is voor mij een bron van trots. We kunnen nog meer groeien en dat willen we op het circuit laten zien."


Maverick Vinales
"Ik ben ontzettend blij dat ik mijn werk bij Aprilia Racing kan voortzetten. Nu wordt onze horizon verbreed en kunnen we continu werken om ambitieuze doelen te bereiken. Ik geloof in dit project en ik ben blij om er deel van uit te maken. Ik heb een fantastische omgeving gevonden in Aprilia en deze bevestiging geeft me de gemoedsrust om te groeien zoals dit team en ik verdienen."


Massimo Rivola
"Al het goede dat we dit seizoen doen, is het resultaat van veel componenten, zeker de waarde van onze ontwerpers en onze technici onder leiding van Romano Albesiano, de algehele groei van onze raceafdeling en, voor een groot deel, de synergie die onze Captain Aleix vakkundig heeft gebouwd met de motor en met het team. Dus hebben we ons ten doel gesteld om op deze lijn door te gaan, zowel met Aleix als met Maverick, en ik ben blij met deze bevestigingen vandaag. We moeten nog veel groeien en nu hebben we de gemoedsrust om dat te doen."