Zoeken

NSF100 Cup Berghem: winst voor Steeman

23 april 2013
Een zonovergoten Circuit Park Berghem was op 20 april het toneel voor de tweede wedstrijd van het Molenaar NSF100 Championship. Winnaar Victor Steeman liet de rest van de selectie in beide races ver achter zich en reed vanaf poleposition tweemaal eenvoudig naar de overwinning.

Honda NSF_Cup_Berghem
Foto: Ad van de Graaf

Walid Soppe probeerde met alle macht aan te klampen en had zijn tegenstander vanaf het begin in het vizier. Victor reed echter zeer beheerst zijn ronden en wist de voorsprong op Walid en de overige rijders in beide races steeds verder uit te bouwen. De strijd om de derde plek werd beslist in het voordeel van Kevin Mijwaart. Hij was Djim Ulrich en Joep Overbeeke tot tweemaal toe te slim af en pakte het brons.

Wijzigingen in de top 10
In het klassement zijn na de tweede wedstrijd een aantal wijzigingen ontstaan. Alain Carree is de top 10 binnengekomen op plaats 9 ondanks zijn val in de laatste ronde van de eerste wedstrijd. Noah Bronkhorst is uit de top 10 gevallen en staat nu 11e. De tweede helft van het klassement blijft erg dicht bij elkaar en de coureurs ontlopen elkaar nauwelijks in punten. De spanning blijft er daardoor bij de rijders goed inzitten. Aan inzet en motivatie ontbreekt het absoluut niet bij de jonge rijders.

Noah Bronkhorst:
Vorig jaar ben ik op dit circuit gevallen en brak ik beide polsen, daardoor vond ik het lastig om vandaag ongedwongen te rijden. De herinneringen van die val bleven steeds in mijn hoofd zitten waardoor ik vandaag niet lekker reed. Maar de volgende wedstrijd wil ik eerste worden!

Vooruitgang goed te zien
Coach Joey Litjens is erg te spreken over de vooruitgang van de coureurs. Ten opzichte van de vorige wedstrijd is iedereen vooruitgegaan in het rijden van de juiste lijnen en het optimale baangebruik.

Joey Litjens:
Ik vind dat de rijders erg professioneel omgaan met het inhalen van hun collega-coureurs. Ze houden goed rekening met elkaar. De onderlinge verschillen zijn zeker in de top 10 kleiner geworden.
Doordat de rijders steeds meer naar me toe komen met vragen kan ik ze buiten de baan ook goed één-op-één begeleiden. Tijdens de gezamenlijke sessies na iedere training en wedstrijd haal ik de algemene zaken die me opvallen even aan en bespreek ik ze in de groep. Daar motiveer ik ze ook meer om het beste uit zichzelf te halen. Ik heb nu van iedereen ook voldoende informatie kunnen verzamelen om ze ook individueel te helpen om beter te worden.

Uitslag top 3
De top drie van de eerste en tweede race was identiek:
1. Victor Steeman
2. Walid Soppe
3. Kevin Mijwaart