Zoeken

Eerste racedag Molenaar NSF100 Cup Brakel

3 april 2013
Op maandag 1 april 2013 werden op het Wielercircuit in Brakel de eerste twee wedstrijden van het Molenaar NSF 100 Championship gereden. De wedstrijden werden onderling verdeeld tussen Victor Steeman en Djim Ulrich, met beide een overwinning en een tweede plaats, waardoor Steeman en Ulrich gezamenlijk aan de leiding gaan in de NSF100 cup.

NSF100 01
Foto: Mariska Grob (www.motografie.nl)

Ondanks de barkoude weersomstandigheden waren er nauwelijks valpartijen en de coureurs waren erg te spreken over de grip van de banden. Tweede Paasdag werd, mede door diverse afgelastingen van wedstrijden elders in het land, door vele raceliefhebbers aangegrepen om naar Brakel af te reizen en de races van de SOBW te komen bekijken. Trainer-coach Joey Litjens was tevreden over de selectie.

Joey Litjens:
De eerste race ging boven verwachting goed. Iedereen heeft enorme progressie geboekt ten opzichte van het trainingsweekend in Assen en dat was goed te merken op de baan. De coureurs pakken de aanwijzingen snel op en je ziet het resultaat meteen terug, ook de nieuwelingen hebben een hoog niveau. De groep is erg serieus met racen bezig, dat biedt veel perspectief voor de komende wedstrijden. Ik ben ontzettend tevreden over deze productieve dag.

Goed gevoel
De coureurs kijken met een goed gevoel terug op hun eerste wedstrijden. Joep Overbeke verklaarde trots te zijn vanaf de eerste startrij te mogen starten en in de eerste wedstrijd wel nerveus te zijn, maar dat dat de tweede wedstrijd al een stuk minder was. Winnaar van de eerste wedstrijd Victor Steeman had wel wat last van hobbels op de baan, maar had twee goede wedstrijden.

NSF100 02
Foto: Mariska Grob (www.motografie.nl)

Victor Steeman:
Ik had wel wat last van hobbels op de baan maar de races zijn erg goed verlopen. Ik heb goed op de referentiepunten gelet die Joey ons heeft geleerd. Volgende keer wil ik weer in de top 3 eindigen.

Boeiend schouwspel
De wedstrijden waren vanaf het begin af aan meteen boeiend voor de toeschouwers. Zowel aan de kop als ook daar achter trakteerden de coureurs het publiek op spannende duels die werden uitgevochten. Iedereen was gemotiveerd om de eerste wedstrijden een goed resultaat te behalen. De coureurs reden beheerst en hielden oog voor elkaar en voor de langzamere rijders. Helaas ging Bibi Damen in de tweede wedstrijd onderuit en kon ze haar race door een gekneusde knie niet vervolgen. Verwacht wordt dat ze op 20 april weer helemaal fit aan de start zal verschijnen. Dan rijden de Molenaar NSF 100 coureurs hun tweede racedag, dit keer op het circuit van Berghem.

Uitslag
De top drie van de eerste race zag er als volgt uit:
1. Victor Steeman
2. Djim Ulrich
3. Kevin Mijwaart

De tweede race had de volgende top 3 uitslag:
1. Djim Ulrich
2. Victor Steeman
3. Walid Soppe