Zoeken

SERT blijft in 2023 in EWC met Suzuki

16 december 2022
Suzuki mag zich uit de motorsport terug hebben getrokken, maar daarmee is niet gezegd dat we nergens geen Suzuki's meer aan de start zullen zien. Zo zal het Yoshimura Suzuki Endurance Racing Team Motul in 2023 als vanouds weer deelnemen aan het FIM Endurance Wereldkampioenschap.

 

Het Frans-Japanse team bereidt zich voor om met een Suzuki GSX-R1000R deel te nemen aan de ultieme test van vier evenementen van rijder en machine, terwijl het probeert de EWC-titel terug te winnen die het in 2021 heeft gewonnen.

Yoshimura SERT Motul zal te zijner tijd zijn rijders bekendmaken, maar heeft bevestigd dat het onder de #12 zal rijden en zijn bekende rode en blauwe kleurenschema zal dragen.

Yohei Kato, teamdirecteur: 
“Ik ben zeer verheugd te kunnen zeggen dat Yoshimura SERT Motul zal deelnemen aan het FIM Endurance World Championship in 2023. De verklaring van Suzuki Motor Corporation (SMC) haar fabrieksdeelname aan MotoGP en EWC aan het einde van 2022 te beëindigen was natuurlijk heel moeilijk te verteren. We accepteerden de situatie echter en besloten om nieuwe plannen voor het EWC-seizoen 2023 op te zetten.

“Dankzij het begrip en de beslissing van SMC voor de ondersteuning van het nieuwe team, zullen we Suzuki op het hoogste niveau blijven vertegenwoordigen. We zetten ons volledig in om de titel in 2023 terug te winnen."

“We maken van deze gelegenheid gebruik en bedanken al onze sponsors, waaronder Motul en Denso, partnerbedrijven en fans voor hun jarenlange steun. Stemmen niet alleen van hen, maar ook van onze teamleden zelf die verlangen naar deelname aan de EOR maakten het mogelijk."

“In het seizoen 2022 leidden we het kampioenschap tot de laatste race van het seizoen, maar door onverwachte problemen konden we onze titel niet verdedigen. We zullen vooruit blijven gaan met de uitstekende Yoshimura SERT Motul-rijders en teamleden. Ons doel is om alle races in 2023 te winnen en we kijken vooral uit naar de uitdaging om voor het derde achtereenvolgende jaar de 24 Heures Motos op Le Mans te winnen.”


Damien Saulnier, Team Manager: 
“Het is met veel genoegen dat we samen met Yohei kunnen bevestigen dat het Yoshimura SERT Motul-partnerschap wordt verlengd voor 2023. We zullen onze Suzuki GSX-R1000R in rood en blauw laten rijden om de onze samenwerking met zowel Yoshimura als Suzuki voor het derde jaar. We zullen ook rijden met de traditionele nummer 12-plaat wanneer we in april terugkeren naar de baan."

“Ondanks de terugtrekking van Suzuki uit de officiële competitie, krijgen we nog steeds aanzienlijke steun van hen terwijl we het merk blijven vertegenwoordigen in dit belangrijke wereldkampioenschap. We zullen ons best doen om dat vertrouwen te belonen en de Japanse fabrikant in 2023 terug te brengen naar de bovenste trede van het EWC-podium."

"We zijn ook onze langdurige partners, evenals nieuwe partners, erg dankbaar dat ze ons bijstaan en ons steunen voor het nieuwe seizoen. Met hun hulp kunnen we ons concentreren op de klus die we moeten klaren, weer aanzetten en klaar zijn om de titel te heroveren. We kijken ernaar uit om onze vele fans en supporters te verwelkomen bij de openingsronde van EWC in Le Mans in april.”