Zoeken

PHA Claude Michy tekent lange termijn contract als promotor 24H SPA EWC Motos

14 september 2022
PHA Claude Michy, event coördinator van de 24H SPA EWC Motos eerder dit jaar, heeft met EWC promotor Discovery Sports Events en het circuit van Spa-Francorchamps een contract voor de lange termijn afgesloten als promotor van de 24-uurs race.

De 24H SPA EWC Moto's zullen groter en zelfs beter worden, nu het een belangrijk onderdeel blijft van het FIM Endurance World Championship in 2023 nadat de alliantie tussen EWC-promotor Discovery Sports Events, Circuit de Spa-Francorchamps en PHA Claude Michy werd uitgebreid.

PHA Claude Michy werd dit jaar aangesteld als het evenementen coördinatiebureau voor de 24H SPA EWC Motos, die in juni dit jaar voor het eerst in 20 jaar werd georganiseerd. In een nieuwe overeenkomst is het bureau nu de lokale promotor van het event geworden voor een periode van negen jaar, naast het voortzetten van zijn bestaande verantwoordelijkheden in verband met het organiseren van het evenement.

Het meerjarige karakter van de overeenkomst onderstreept niet alleen het vertrouwen dat EWC-promotor Discovery Sports Events en Circuit de Spa-Francorchamps stellen in PHA Claude Michy, maar het is ook een duidelijke illustratie van de inspanningen die worden geleverd om de 24H SPA EWC Motos neer te zetten als showcase-evenement op de internationale motorsportkalender.

PHA Claude Michy heeft de afgelopen 29 jaar met groot succes het Franse MotoGP-evenement gepromoot. De expertise, ervaring en langetermijnvisie van het bedrijf zullen een solide basis vormen waarmee de 24H SPA EWC Moto's in status kan groeien en in populariteit kan toenemen.

Naast het verbeteren van de hoge organisatorische normen heeft het bieden van een nog grotere fan experience voor PHA Claude Michy de hoogste prioriteit, als onderdeel om het toeschouwersaantal te vergroten. Qua organisatie was de afgelopen editie een groot succes, van het aantal toeschouwers kon dat niet worden gezegd. 

Hoewel alle details nog in de planningsfase zitten, kunnen fans nog meer attracties en ervaringen verwachten als aanvulling op de actie op de baan van de EWC-rijders op het legendarische Circuit de Spa-Francorchamps.


François Ribeiro, hoofd van Discovery Sports Events, de EWC-promotor: 
“Claude en zijn bedrijf zetten voortdurend de standaard als het gaat om de organisatie en promotie van motorevenementen en het is geen verrassing dat hun betrokkenheid bij de Franse MotoGP-ronde veel onderscheidingen en applaus heeft ontvangen. 

Het is daarom geweldig om hen als betrouwbare en langdurige partner te hebben op de 24H SPA EWC Motos, een evenement dat nog in de kinderschoenen staat maar met een enorm potentieel om iets heel bijzonders te worden. 

Vanaf het begin wisten we dat de combinatie van de 'cultuurmoto' van Claude Michy en Circuit de Spa-Francorchamps de perfecte match zou zijn, daarom hebben we de benoeming van Claude in zijn eerste rol aanbevolen en geholpen. Het verbreden van zijn werkterrein onder een langetermijnovereenkomst was een voor de hand liggende volgende stap, die substantiële voordelen voor het evenement zal opleveren.”


Amaury Bertholomé, CEO, Circuit de Spa-Francorchamps: 
“Circuit de Spa-Francorchamps is verheugd met de vruchtbare samenwerking die tot stand is gebracht met François Ribeiro en Claude Michy als onderdeel van de 24H SPA EWC Motos, een race met een grote toekomst op ons circuit. De expertise van de promotor van het EWC, Discovery Sports Events en PHA Claude Michy en de aanpassingen aan het circuit en de kwaliteit van de 2022-editie zijn geprezen door de hele motorwereld. Na deze succesvolle eerste editie geeft het circuit de fakkel door van de organisatie van het evenement zelf, terwijl het 100 procent betrokken blijft, zodat het evenement groeit met toekomstige edities dankzij deze samenwerking, met de steun van lokale deelnemers.”


Claude Michy: 
“Ik dank Discovery Sports Events en Circuit de Spa-Francorchamps voor het vertrouwen dat ze in mij en mijn bedrijf hebben gesteld voor deze nieuwe uitdaging op deze mythische locatie. Onze inzet zal totaal zijn door samen te werken met het circuit onder leiding van Amaury Bertholomé en zijn teams, en François Ribeiro bij Discovery, promotor van de EWC, een wereldkampioenschap waarvan de evolutie permanent is.”