Zoeken

ZZR1400 zandkasteel

6 augustus 2008

ZZR1400_zandkasteel_IMG_6010.jpg

Dat men in Noordeloos niet vies is van een ludieke actie, daar waren we al eerder achter gekomen. Het is alweer enkele jaren geleden dat bij de bouw van het nieuwe bedrijfspand van de in dit dorp gevestigde Kawasaki exclusief dealer Nol Bikker Motoren de fundering volledig onder water ZZR1400_zandkasteel_IMG_6011.jpgwerd gezet om daar vervolgens op zaterdagmiddag jetski's in los te laten. Een actie die destijds vooral niet in de media vermeld mocht worden, gezien het spontane van die actie en de dientengevolge afwezigheid van eventuele broodnodige vergunningen.

Nu is Nol Bikker zowieso meer dan een aparte motordealer. Niet alleen heeft de man zijn hart verpand aan de groene jongens en zul je naast groen maar weinig anders gekleurde fietsen in zijn zaak aantreffen, hij is ook nog eens de enige (exclusief) dealer waar alle segmenten die uit de Heavy Industries fabrieken komen rollen in zijn winkel te koop heeft staan. Of 't nou motorfietsen zijn, of landbouwvoertuigen of jetski's, zolang de naam Kawasaki op de tank prijkt is Nol niets te dol.

Zo werden we afgelopen weekend getipt dat de altijd goedlachse Nol Bikker weer een nieuwe actie op touw had gezet. Waarschijnlijk ontsproten tijdens een gezellig buurtfeest met vooral veel bier was het idee onstaan om een zandkasteel te bouwen. En niet zomaar een zandkasteel, neen het moest een zo zuiver mogelijke replica worden van Kawa's dikste Pk-monster, de ZZR1400. Een motor waarvan Nol nog toevallig een paar overjarige modellen had staan en een beetje extra reclame is nooit verkeerd natuurlijk.

Onder aanvoering van twee ervaren zandsculptuurbouwers werd op vrijdag dan ook een begin gemaakt met de bouw van dit reusachtige zandwerk. Met de originele fiets als levend voorbeeld gingen de bouwers aan de slag. Maar liefst twee dagen lang duurde de bouw, met een resultaat dat zondermeer verbluffend mag worden genoemd. Tot in het kleinste detail werd de ZZR1400 door het hardwerkende team, onder genot van bier en barbeque, uitgewerkt.

Nu maar hopen dat ze bij Kawasaki geen vliegtuigen gaan bouwen... (niet weer tenminste)

ZZR1400_zandkasteel_IMG_7746.jpg

ZZR1400_zandkasteel_IMG_7742.jpgZZR1400_zandkasteel_IMG_7745.jpg

ZZR1400_zandkasteel_IMG_7741.jpg

ZZR1400_zandkasteel_IMG_7744.jpg