Zoeken

Pure&Crafted: live muziek en coole motoren

Beer, Bikes and...

22 augustus 2016
Inhoudsopgave
Pure&Crafted: live muziek en coole motoren
Alternatieve scene
Beer, Bikes and...
Beeld, heel veel beeld
Nog niet genoeg?

Beeld, heel veel beeld

Terwijl ik me met een Berliner Pils in de wachtrij sta voor een versgebakken Cheeseburger met zwart brood en ondertussen van de muziek aan het genieten ben realiseer ik me dat geen stad ter wereld zich beter had geleend voor dit festival als Berlijn, dat zelf bij zevenentwintig jaar geleden het episch centrum van ‘Der Wende’ was en daarvoor als gespleten stad een enorme aantrekkingskracht had op de alternatieve punkrock scene, de alternatieve scene die de laatste jaren weer in populariteit aan het groeien is. En dat zich hier waarschijnlijk geen merk beter aan had kunnen vPure&Crafted
Pure&Crafted
Pure&Crafted
erbinden als BMW: de veelal op oude BMW’s gebaseerde übercoole Bike Shed en Shop Caféracers die in de Wheels Area van het festival terrein staan opgesteld hebben een niet alleen een ongekende aantrekkingskracht op de pure motorliefhebbers, maar ook op het gewone publiek dat door de coole fietsen enorm wordt geprikkeld. En zijn het niet de motoren, dan wel de Wall of Death, ofwel het uit 1928 stammende Motodrome waar met ware doodsverachting een indrukwekkende show wordt opgevoerd.

Wat Biarritz is voor Wheels & Waves is Berlijn voor Pure&Crafted, met dat verschil dat het bij Wheels & Waves in eerste instantie om de motoren en bij Pure&Crafted in eerste instantie om de muziek te doen is. Hoewel het publiek veel overeenkomsten heeft: baarden zijn overduidelijk in de meerderheid, net als tatoeages, piercings en alternatieve chicks met haren in alle kleuren van de regenboog. Terwijl op het grote podium Mando Diao op vrijdagavond en Noel Gallagher’s High Flying Birds op zaterdagavond de hoofdact zijn, is de kleine indoor Club Stage toneel voor bands als The King Blues, Frank Carter & The Rattlesnakes en de meidenband PINS. Met als unieke afsluiting tot diep in de nacht live Punkrock Karaoke, waar begeleid door een live band door wannabe zangers en/of zangeressen de klanken van bands als Nirvada, Pennywise en Bad Religion ten gehore worden gebracht. Of tenminste, een poging daartoe, hoewel sommigen het publiek nog behoorlijk in extase weten te brengen.

Volgend jaar zal Pure&Crafted voor de derde keer worden georganiseerd. Helaas niet meer op dit terrein, het karakteristieke oude postkantoor moet helaas het veld ruimen voor voor moderne hoogbouw, maar zekers te weten dat Berlijn nog genoeg alternatieven heeft om dit evenement tot pak 'm beet 12.000 man publiek te laten groeien. Groter dan dat zal het volgens Trammer niet worden, opdat de unieke sfeer bewaard blijft. En dat kan ik alleen maar beamen, count me in voor volgend jaar!

Pure&Crafted