Zoeken

Husqvarna roept 701 Vitpilen en Svartpilen terug om mogelijk benzinelek flens brandstofpomp

30 maart 2020
Husqvarna heeft een terugroepactie uitgeschreven voor de 701 Vitpilen en Svartpilen. De motor kan mogelijk benzine gaan lekken rond de montageflens van de sensor van de tankinhoud en de benzinepomp.

Veel is er nog niet bekend van het probleem dat bij de 701 Vitpilen en Svartpilen is geconstateerd, behalve dat er dus mogelijk benzine kan lekken langs de flens van de benzinepomp waarop ook de sensor die de tankinhoud registreert is gemonteerd. 

Navraag bij Husqvarna Nederland wees uit dat in Oostenrijk het probleem momenteel wordt onderzocht, maar dat inmiddels wel duidelijk is dat bij hoge temperaturen de flens van de brandstofpomp kan vervormen, waardoor deze niet meer goed op de tank aansluit en er mogelijk brandstof kan gaan lekken. 

Het betreft alle 701 Vitpilens en Svartpilens die tussen 17 januari 2018 en 31 januari 2020 zijn geproduceerd. Voor de Vitpilen is dat dus het 2018, 2019 en 2020 model, voor de Svartpilen het 2019 en 2020 model. 

Nieuwe nog niet uitgeleverde modellen staan nu 'locked out', dat wil zeggen dat de ECU is geblokkeerd en de motor dus niet kan worden gestart of geregistreerd. KTM heeft dit systeem bedacht om te voorkomen dat motoren de weg op gaan waar een terugroepactie nog niet op is uitgevoerd. Pas nadat een terugroepactie is uitgevoerd kan de motor worden 'unlocked'. 

Husqvarna Nederland zei dat zodra de terugroepactie van het mogelijke benzinelek in het systeem zit klanten per brief zullen worden geïnformeerd om zich bij de Husqvarna dealer te melden waar het probleem kosteloos zal worden opgelost. Tot die tijd lijkt het ons raadzaam om in de gaten te houden of je 701 Vitpilen of Svartpilen benzine lekt.