Zoeken

ZEV elektrische motorscooter: "Wij zijn het snelst"

26 april 2010

ZEV, een nieuwe Amerikaanse fabrikant van elektrische motorscooters, claimt de snelste elektrische motorscooter ter wereld te hebben ontwikkeld, de ZEV7000.

zev-zev7000.jpg

Nu de millieuwetgeving in de Verenigde Staten het gebruik van elektrische voertuigen aan het stimuleren is lijken de fabrikanten als paddenstoelen uit de grond te schieten. Na Vectrix is het land inmiddels een tweede fabrikant van elektrische motorscooters rijker. Het in Pittsburgh, Pensilvania gevestigde bedrijf richt zich echter niet alleen op de eigen markt, maar vooral ook Europa én China.

Op de website van ZEV veegt de fabrikant de vloer aan met andere bedrijven die claimen de snelste straatlegale elektrische productiefiets in huis hebben. Die fabrikanten worden door ZEV uitgedaagd hun straatlegale productiefiets in te zetten in een weddenschap.

Er kan volgens ZEV maar één snelste straatlegale elektrische motorscooter zijn, en dat moet de ZEV7000 zijn. ZEV claimt dat de ZEV7000 ten minste 10 mph (16 km/u) harder loopt dan de Vectrix VX-1E en sneller met meer actieradius dan de Vextrix VX-1.

De ZEV7000 gaat in de USA $8.042 kosten. Of de scooter ook naar Nederland wordt gehaald is vooralsnog niet bekend.

Meer info: ZEV