Zoeken

Yamaha Tenere 700 World Raid naar Argentinie

14 september 2018
Na Rodney Faggotter's reis down-under en Stéphane Peterhansel's avontuur in Marokko was het in Argentinië aan Adrien Van Beveren om met het Ténéré 700 World Raid prototype terug te keren naar de plek waar hij de 2018 Dakar Rally verliet.

Terug naar Argentinië, daar waar zijn Dakar Rally eerder dit jaar eindigde, dat was het idee achter het derde deel van de Ténéré 700 World Raid prototype promotietoer, het deel  dat de veelzijdigheid van het Ténéré 700 World Raid prototype in een geheel nieuwe omgeving moet onderstrepen. Van Beveren, die deel uitmaakt van het Yamalube Yamaha Official Rally Team, is op dit moment een van de grootste namen in de rallysport. 

Het Ténéré 700 World Raid prototype werd afgeleverd op de plek waar Adrien eerder dit jaar crashte en vanaf dat moment was het vol gas vooruit. De superster testte het Ténéré 700 World Raid prototype in een van de ruigste omgevingen van Zuid-Amerika en opnieuw werd duidelijk dat de motor zich aan alle omstandigheden aanpast. Tenminste, dat is wat Yamaha claimt in het persbericht dat naar aanleiding van het Zuid-Amerikaans uitje naar buiten is gebracht.

Nu het Zuid-Amerikaanse hoofdstuk van het verhaal voorbij is, zet de 2018 Ténéré 700 World Raid koers naar Europa, waar verschillende avontuurlijke ambassadeurs met de motor op pad zullen gaan, dwars door het continent.