Zoeken

Yamaha Super Tenere Worldcrosser nu ook in Racing Blue

23 mei 2013
Omdat er naar eigen zeggen veel vraag naar was, heeft de Nederlandse importeur een Racing Blue uitvoering van de Super Ténéré Worldcrosser op de markt gezet. De Worldcrosser Racing Blue is geïnspireerd door de kleuren waarmee Frans Verhoeven dit jaar in de Dakar met Yamaha aantrad.

Yamaha Super_Tenere_Blue

Dat het crisis is in motorland, dat is Yamaha nog het meest aan te zien. Waar bij de Europeanen en de Japanse merken Honda, Kawasaki sinds het uitbreken van de wereldwijde financiële crisis flink wat nieuwe modellen op de markt zijn gebracht, heeft men bij Yamaha de ontwikkelingstrein angstvallig stilgezet. Wat ook het afgelopen jaar weer op de Intermot in Keulen bleek, waar - naast een gedeeltelijk vernieuwde FJR1300 - de nieuwe kleurstelling Racing Blue als grootste nieuws werd gepresenteerd.

Volgens Yamaha is de Racing Blue kleurstelling een directe link met het verre verleden, toen Yamaha in deze kleurstelling in de wegrace motorsport aantrad, maar wij kunnen ons niet herinneren dat Yamaha in het grijze verleden in deze kleurstelling reed. Wit/rood of Geel/zwart wel, maar Racing Blue? Het heeft alle schijn dat men bij Yamaha naarstig aan het proberen is om de kleur blauw met Yamaha te associëren, net als Kawasaki dat met groen en KTM dat met Oranje doet.

In navolging van de Racing Blue YZF en FZ modellen heeft de Nederlandse importeur nu ook een Racing Blue versie van de Super Ténéré uitgebracht. De fiets is gelijk aan het model van Yamaha-Daker coureur Frans Verhoeven dat tijdens de Motorbeurs in Utrecht aan het grote publiek werd getoond. Volgens Yamaha werd men op de beurs veelvuldig bestookt met de vraag wanneer de Worldcrosser in deze kleur leverbaar zou zijn, waarop is besloten de Worldcrosser ook in deze kleurstelling op de markt te gaan zetten.

De XT1200Z Super Ténéré Worldcrosser Racing Blue is leverbaar bij de Yamaha dealer voor de prijs van € 17.999, en dat is gelijk aan de prijs van de andere Grey kleurstelling.