Zoeken

Yamaha ontwikkelt turbo kit voor YXR1000R

27 december 2017
Voor wie van mening was dat YXR1000R Side-by-Side best wel wat meer pit had mogen hebben heeft Yamaha een speciale GYTR Turbo Kit ontwikkeld. Met de turbo kit krijgt de 998cc driecilinder volgens Yamaha een serieuze toename in vermogen van maar liefst 60%.

 

Het komt niet zo vaak voor dat we aandacht besteden aan meer dan twee wielen, maar voor de twee jaar geleden door Yamaha gelanceerde YXR1000R Sports Utility Side by Side - een hele mond vol voor een übervet offroad speeltje op 4 wielen - maken we graag een uitzondering. 

De offroad buggy wordt aangedreven door een 998cc driecilinder waarvan officieel geen vermogen is opgegeven, maar officieus een topvermogen van 112 pk moet leveren. Koppel dat aan een sequentiële 5-versnellingsbak en een lichtgewicht rijwielgedeelte en je hebt meer dan genoeg om je in de woestijnheuvels van Marokko, of dichter in de buurt de modderbaan van Adventure Island helemaal uit te leven.

Voor sommigen kan het echter nooit gek genoeg zijn en voor die liefhebbers heeft Yamaha deze GYTR Turbo Kit ontwikkeld, om de performance van de Side-by-side naar het volgende niveau te brengen. Volgens Yamaha is de kit alleen bedoeld voor gebruik op een afgesloten circuit, alsof je met een YXR1000R de openbare weg op zou kunnen gaan.

Om er zeker van te zijn dat de nieuwe GYTR Turbo Kit ook daadwerkelijk tot de grens kan worden gepusht deed Yamaha een beroep op oud-Yamaha coureur en Yamaha-ambassadeur Stéphane Peterhansel, die met een van GYTR Turbo Kit voorziene YXR1000R aan het 2017 Plaines & Vallées event meedeed. En niet alleen meereed, maar tevens de winnaar in zijn klasse werd.