Zoeken

Yamaha ontwikkelt TRX1200?

8 maart 2011
Het lijkt erop dat bij Yamaha hard wordt gewerkt aan een nieuwe toursportieve motor, die een afgeleide is van de afgelopen jaar geïntroduceerde Super Ténéré. De Japanse fabrikant heeft hiertoe recentelijk patenten laten vastleggen, zo wisten onze Britse collega's van Visordown te achterhalen.

Yamaha_TRX1200

Het nieuwe patent rond de cardan aandrijving van de Super Ténéré is in het gepattenteerde ontwerp in een van stroomlijn voorziene straatfiets geplaatst. Hoewel het bij het patent puur om de techniek gaat en niet om het omhulsel zou het niet ondenkbaar zijn dat Yamaha de nieuwe 1200cc paralleltwin in de toekomst voor andere doeleinden dan alleen de Super Ténéré gaat inzetten.

Vooruitlopend op dat feit maakte de Italiaanse ontwerper Luca Bar bovenstaand ontwerp van een TRX1200, wat een voordehand liggende keuze is voor wat betreft een tweede model dat gebruik zal gaan maken van de voor de Super Ténéré ontwikkelde techniek. Of de fiets er daadwerkelijk zo uit zal komen te zien is vooralsnog de vraag, maar het zal ons in ieder geval niet verbazen als Yamaha binnen afzienbare tijd inderdaad een nieuwe TRX1200 zal gaan onthullen.

Bron: Visordown