Zoeken

Yamaha lanceert YZ450F Zwarte Cross

25 juni 2012
Al meerdere jaren is Yamaha partner van het Zwarte Cross Festival, dat qua bezoekersaantallen het afgelopen jaar de TT al wist te overtreffen.  Deze samenwerking heeft Yamaha en de organisatie van de Zwarte Cross geïnspireerd een ‘Zwarte Cross’ YZ450F te ontwerpen.

Yamaha_YZ450F_Zwarte_Cross_1

De YZ450F is zonder twijfel tot een van de meest opvallende crossers van de laatste tijd. Door toepassing van de 180 graden gedraaide cilinder, waarbij de uitlaatpoort aan de achterzijde en de inlaatpoort aan de voorzijde werd geplaatst, bewees Yamaha voor modeljaar 2010 innovatie hoog in het vaandel te laten staan. Yamaha_YZ450F_Zwarte_Cross_3Volgens het merk met de gekruiste stemvorken, dat al meer dan 50 jaar op mondiaal niveau in de actieve motorsport bezig is, was met het roteren van de cilinder een zeer ranke motorfiets gecreëerd met een zeer laag zwaartepunt en uitmuntende rijeigenschappen. 

Om het partnerschap met het Zwarte Cross Festival te onderstrepen heeft Yamaha nu in samenwerking met de organisatie van de Zwarte Cross een ‘Zwarte Cross’ YZ450F ontworpen. De ‘Zwarte Cross’ YZ450F onderscheidt zich van de standaard machine door het zwarte Acerbis zadel, de zwarte bodypanels, de unieke YZ450F Rinaldi MX1-GP Monster Energy graphics en het Zwarte Cross logo. 

Yamaha_YZ450F_Zwarte_Cross_2

Ook tijdens het Zwarte Cross Festival zal het aanwezige publiek de ‘Zwarte Cross’ YZ450F op de diverse podia kunnen bewonderen. En zal Erik Eggens, Neerlands nationale trots in de MX2 en op dit moment vierde in de tussenstand van de ONK MX2, met een ‘Zwarte Cross’ YZ450F tijdens de Monster Energy Superklasse gaan strijden om een podiumplaats. 

In de periode tot aan het Zwarte Cross Festival is de ‘Zwarte Cross’ YZ450F al te zien in de showroom bij de officiële Yamaha MX-dealer.