Zoeken

Yamaha lanceert XV1900 CFD

16 november 2012
Op de EICMA in Milaan heeft Yamaha het doek gelicht van de nieuwe XV1900 CFD, waarmee Yamaha zich op de vooral in de Verenigde Staten populaire trend van 'Bagger' fietsen richt. De XV1900 CFD combineert het comfort van een cruiser met de luxe van een tourmachine.

 Yamaha XV1900_CFD

Met de XV1900 CFF, waarbij dat laatste staat voor Casual Full Dress) is Yamaha het tweede Japanse merk dat in Milaan heeft laten zien mee te gaan in de nieuwe trend van Bagger fietsen, waar al eerder door Kawasaki met de VN1700 Voyager Custom op in was gespeeld. Men neme een cruiser, zet daar een luxe bovenkuip en laag vormgegeven koffers op en klaar is de Bagger-fiets. Om net als bij een cruiser met je snufferd in de wind te blijven is daarbij de kuipruit zo minimalistisch mogelijk uitgevoerd.

Precies dat heeft Yamaha met deze XV1900 CFD gedaan, de luxe cruiser onderscheidt zich ten opzichte van het standaard model door toepassing van een een forse bovenkuip en zijkoffers, welke met een snelsluitsysteem aan het frame zijn bevestigd en met een drukknop kunnen worden opengemaakt. Om de gebruiksvriendelijkheid van de machine te vergroten is bovendien voor het eerst een slipper-koppeling toegepast.

Hoeveel de XV1900 CFD moet gaan kosten en vanaf wanneer hij leverbaar is, is nog niet bekend.