Zoeken

Yamaha lanceert Super Ténéré Explorer

20 december 2010

Was Yamaha's langverwachte Super Ténéré in vorm van een First Edition dit jaar alleen bereikbaar voor een handjevol gelukkigen, in 2011 zal de fiets voor het brede publiek beschikbaar worden. Voor diegenen die graag veel luxe hebben heeft de Nederlandse importeur ook nog een Explorer versie ontwikkeld.

Yamaha Super Tenere Explorer 2011

Met de lancering van de Super Ténéré Explorer haalt Yamaha hetzelfde trucje uit als BMW al sinds jaar en dag doet met haar populaire R1200GS, Yamaha Super Tenere Explorer 2011
Yamaha Super Tenere Explorer 2011
Yamaha Super Tenere Explorer 2011
Yamaha Super Tenere Explorer 2011
die naast de standaard versie ook verkrijgbaar is als R1200GS Adventure. De Super Ténéré Explorer is net als de dit jaar op beperkte schaal uitgebrachte First Edition uitgerust met flink wat accessoires, maar gaat veel verder dan Yamaha's eerste 'First Edition' model.

Volgens Yamaha is met de Explorer alles uit de kast getrokken om het de verwende groottoerist zo veel mogelijk naar zijn zin te maken en daar is, gezien de lange waslijst aan accessoires, weinig van gelogen. Zo is deze Explorer versie uitgerust met een komplete kofferset (de First Edition had alleen zijkoffers) inclusief luxe binnentassen, handvatverwarming en een custom made zadel dat voorzien is van een Explorer-logo en bovendien voorzien is van in vier standen regelbare zadelverwarming (met separate bediening voor de duopassagier).

Yamaha Super Tenere Explorer 2011Yamaha Super Tenere Explorer 2011

Alsof dat allemaal nog niet voldoende is beschikt de Super Ténéré Explorer over een aluminium carterbeschermplaat, een complete valbeugelset en de Head Light Protector (die op de openbare weg niet mag worden gebruikt, maar dat even terzijde) die de fiets in het ruige terrein de nodige bescherming moeten beiden. Zaken die ook op de First Edition waren terug te vinden. De Explorer gaat echter verder door toepassing van uitgebreide elektronische uitrusting die bestaat uit mistlampen, een Yamaha YEC-8 accu-druppellader, een praktische Cardo Q2 communicatieset en een Garmin Zümo660 navigatiesysteem met NaviKomm-houder.

Yamaha Super Tenere Explorer 2011

Deze zondermeer zeer complete XT1200Z Super Ténéré Explorer zal vanaf het voorjaar 2011 leverbaar zijn en gaat € 18.999,- kosten.