Zoeken

Yamaha lanceert Fazer8 GT ABS

22 mei 2012
Hoewel nakeds ook in Nederland meer in trek beginnen te komen is er nog steeds een grote groep die graag op gekuipte machines rond wil rijden. Reden voor Yamaha Nederland om een gekuipte versie van de Fazer8 uit te brengen, de Fazer8 GT. Een motor die bovendien van tal van accessoires is voorzien.

Yamaha_Fazer8_GT_01

Dat Yamaha met en FZ8 een ijzersterke machine heeft, dat was ons afgelopen jaar opnieuw duidelijk geworden tijdens het vergelijk met de Z750. Echter, waar de concurrentie in dit segment ook een gekuipte versie heeft uitgebracht was bij Yamaha alleen te kiezen voor de van tophalf voorziene Fazer8 variant. En dat zal ze bij Yamaha Nederland niet lekker hebben gezeten, getuige deze Fazer8 GT ABS, die niet alleen is voorzien van een volle kuip, maar bovendien met een uitgebreid accessoirepakket is aangekleed.

Nu is het idee achter deze GT variant niet nieuw, in 2007 deed Yamaha al precies hetzelfde met de FZ1. De Fazer8 GT ABS is standaard voorzien van TCP Aerodynamics S.A. kuipdelen, SW Motech zijtassen en tal van originele Yamaha accessoires, waaronder een fraaie FZ8 tankpad, een middenbok, regelbare handvatverwarming en een comfortverhogende hoge kuipruit.

Yamaha_Fazer8_GT_02

De Fazer8 GT ABS is per direct leverbaar in de kleuren Competition White en Midnight Black, en heeft een adviesverkoopprijs van € 10.999,00. En dat is slechts € 500,00 duurder dan de standaard Fazer8 ABS moet kosten.