Zoeken

Yamaha komt met T-Max Tech Max ABS

5 november 2010

Alsof de standaard T-Max 500 nog niet sportief genoeg was heeft Yamaha voor 2011 een speciale versie uitgebracht die de populaire maxi-scooter een nog stoerdere uitstraling moet geven: de T-Max Tech.

Yamaha_T-Max_Tech_2011_1.jpg

De R1 onder de motorscooters, zo werd de T-Max al snel bestempeld na zijn introductie inmiddels alweer tien jaar geleden. Met zijn sportieve rijwielgedeelte, dikke vering en remmen, een geclaimde hellingshoek van 50 graden was de T-Max ontworpen als motorscooter die de motorrijder zou moeten aanspreken. De 45 pk sterke motorscooter werd daarbij aangedreven door een voorovergekantelde paralleltwin die was voorzien van een naar achteren gekantelde balanszuiger, die middels een extra kruktap die in het midden van de krukas was bevestigd. Waardoor de tweecilinder in feite ging werken als een viercilinder boxermotor.

In 2008 kreeg de T-Max zijn eerste echte update, waarbij de scooter naast een nog sportievere uitstraling tevens de nodige praktische voorzieningen kreeg, waar het bij de eerste versie nogal aan ontbrak. Voor 2011 heeft Yamaha daar nog een speciale versie aan toegevoegd, de T-Max Tech (ABS). Technisch gezien is de T-Max Tech identiek aan de standaard versie, de verschillen zitten 'm dan ook puur in het visuele vlak: een zilver tech bronze kleurstelling en graphics, speciale dashboard elementen, gepolijste velgen, een van Tech Max voorzien tweekleurig zadel en een speciaal logo naast het contactslot maken het verschil.

Yamaha_T-Max_Tech_2011_2.jpgYamaha_T-Max_Tech_2011_3.jpg
Yamaha_T-Max_Tech_2011_4.jpg

De T-Max Tech Max ABS gaat in Nederland € 11.799,00 kosten en is daarmee € 300,00  duurder dan de standaard versie. Vanaf wanneer de motorscooter leverbaar is, is vooralsnog niet bekend.