Zoeken

Yamaha gaat nieuwe modellen lanceren

12 september 2011
Ter viering van het 50-jarig jubileum van Yamaha's Grand Prix wegrace avontuur gaat Yamaha een viertal anniversary modellen op de markt zetten. De motoren zullen woensdag 14 september om 18:00 uur via Yamaha's perswebsite wereldkundig worden gemaakt.

Yamaha_YZR_M1_50th_anniversary
De kleurstelling van de 50th anniversary M1 racer, waarmee Yamaha op Assen en Laguna Seca reed, stond als basis van de anniversary modellen die Yamaha binnenkort gaat lanceren.

Hoewel men bij Yamaha de lippen stijf op elkaar houdt voor wat betreft de nieuwe te lanceren modellen verraden de op de perswebsite reeds aangemaakte 2012 mappen om welke vier modellen het gaat: de YZF-R1 en YZF-R6, FZ8 en YZF-R125.

Volgens geruchten zullen deze vier modellen worden voorzien van een kleurschema wat is afgeleid van de anniversary uitvoering van de M1 MotoGP racer waarmee het team dit jaar op Assen en Laguna Seca reed.

Of de fietsen daarnaast ook nog technische aanpassingen zijn ondergaan is niet bekend, daarvoor zullen we nog ruim twee dagen moeten wachten.