Zoeken

Yamaha BW's 125 nu ook in Nederland leverbaar

27 april 2011
Nadat de scooter al drie jaar geleden in Noord- en Zuid-Amerika en Azië was uitgebracht heeft Yamaha de opvallende BW's 125 motorscooter voor 2011 ook in Europa op de markt gezet. De BW's 125, die wordt aangedreven door een 125cc luchtgekoelde viertakt ééncilinder, moet dankzij zijn compacte bouw het ideale vervoermiddel zijn voor het dagelijkse stadse verkeer.

Yamaha_BWs_125

De BW's 125 werd in 2008 door Yamaha gelanceerd als grote broer van de in 2002 gelanceerde BW's, een 50cc scooter die in Amerika onder de naam Zuma werd uitgebracht. De scooter werd door Yamaha ontworpen voor het dagelijkse stadse verkeer, maar moet met zijn 11 pk ook langere afstanden niet schuwen. Een ritje over de snelweg lijkt ons daarbij met z'n topsnelheid van nét geen 100 km/u niet aan te bevelen, maar voor wie dagelijks door de file naar z'n werk moet rijden zal dat waarschijnlijk geen probleem opleveren.

Kenmerkend aan de BW's 125 zijn de twee boven elkaar geplaatste koplampen en de open stuctuur van de vormgeving, die ons aan de Honda Zoomer doet denken. Met de boven elkaar geplaatste koplampen onderscheidt de BW's 125, die in Amerika onder de naam Zuma 125 was uitgebracht, zich van de BW's bromscooter, die - net als de Zoomer - twee naast elkaar geplaatste koplampen heeft. De BW's 125 is verder voorzien van een -volgens Yamaha- fraai gestilleerd instrumentenpaneel en moet onder de duozitplaats over voldoende opbergruimte beschikken.

De Yamaha BW's 125 is leverbaar in de kleuren Midnight Black en Avelanche White en gaat € 2.499 kosten. De scooter zal in Nederland in beperkte oplage worden uitgebracht.