Zoeken

Yamaha 2014 Racing Blu: geen vernieuwing YZF-R1 en YZF-R6

3 september 2013
Het afgelopen weekend heeft Yamaha tijdens het MotoGP weekend in Silverstone de nieuwe Racing Blu line-up voor modeljaar 2014 onthuld. Naast de nieuwe MT-09 zijn net als dit jaar de FZ8 en Fazer 8, de verschillende uitvoeringen van de XJ6 en de YZF-R1 en YZF-R6 supersports in de -aangepaste- Racing Blu kleurstelling te verkrijgen.

Yamaha YZF-R1 2014

Om maar meteen met het slechte nieuws te beginnen: uit de onthulling van de nieuwe Racing Blu kleuren voor modeljaar 2014 kunnen we afleiden dat ook het volgend jaar Yamaha geen vernieuwing in petto heeft voor de YZF-R1 en YZF-R6 supersports. De enige vernieuwing die volgens Yamaha's persinformatie voor het komende modeljaar is doorgevoerd is deze vernieuwde Racing Blu kleurstelling.

En dat zal zeer zeker een teleurstelling zijn voor de sportieve fans, die al lang zitten te smachten naar een vernieuwde versie van beide Supersports. De YZF-R1 werd het afgelopen jaar nog lichtjes vernieuwd door de toepassing van tractiecontrole, maar buiten dat is het model sinds 2009 ongewijzigd op de markt. De oorsprong van de huidige YZF-R6 stamt zelfs uit 2008, en gaat daarmee het volgende seizoen zijn zesde ongewijzigde jaargang in.

Yamaha YZF-R6 2014