Zoeken

Werkt Honda aan 500 Scrambler?

10 mei 2022
Volgens het Japanse Autoby wordt bij Honda aan een Scrambler gewerkt die op de Rebel 500 is gebaseerd. Een patent uit 2019 lijkt dit dit gerucht te bevestigen.

De doorgewinterde (lees: op leeftijd zijnde) motorrijder mag er nog niet zo voor te porren zijn (en dan in België nog iets meer dan bij ons), maar onder de hipster generatie zijn retro- en scrambler modellen helemaal ehh... hip. Niet vreemd dus dat steeds meer merken zich in dat segment aan het bewegen zijn teneinde die nieuwe generatie motorrijders aan te kunnen spreken.

Ducati, Triumph, Yamaha, Benelli, Mash en niet te vergeten Royal Enfield zijn in dat segment al vertegenwoordigd en volgens het Japanse Autoby kan daar binnenkort ook Honda aan toe worden gevoegd. Volgens het Japanse magazine wordt bij Big Red gewerkt aan een vintage-geïnspireerde CL250 en CL500. 

Autoby is zo overtuigd dat het de ontwerper Shinji Miyakubo aan het werk heeft gezet om een render te maken van hoe een CL500 er eventueel uit zou kunnen komen te zien. De potentiële Scrambler zou van de 500 Regel zijn afgeleid, die op zijn beurt weer onderdeel is van het CB500 platform. 

De door Autoby gemaakte render toont best veel overeenkomsten met het patent dat Honda in 2019 heeft aangevraagd voor een fiets met retro/scrambler looks. Het vlakke zadel, de dubbele achtershocks en het hoge uitlaatsysteem geven de patenttekening een hoog scrambler gehalte. 

Of de in 2019 ingediende tekeningen inderdaad gaan leiden tot een Scrambler productiemodel zal de tijd ons leren. Het zou niet voor het eerst zijn dat er uiteindelijk niets met een aangevraagd patent wordt gedaan, maar gezien de groei die Royal Enfield momenteel in Europa maakt lijkt het best aannemelijk dat we binnenkort inderdaad een Honda Scrambler kunnen verwachten.