Zoeken

Watergekoelde BMW R1200GS opnieuw gespot

23 augustus 2011
Dat hij gaat komen staat als een paal boven water, alleen wanneer? Nadat de fiets eerder tijdens testwerkzaamheden in Spanje was gespot is BMW's watergekoelde opvolger van de huidige R1200GS de afgelopen week nabij de fabriek in Duitsland opnieuw gespot.

BMW_R1200GS_waterkoeling

Eerlijk is eerlijk, we weten het zelf ook niet meer. Toen na jarenlange geruchten omtrent een watergekoelde versie van de R1200GS de fiets begin dit jaar in Spanje tijdens testwerkzaamheden was gespot had het alle schijn dat de fiets nog dit jaar op de markt zou worden gezet. Hetgeen deze zomer door BMW min of meer werd tegengesproken, toen de kleurstelling van de 2012 GS-familie, waaronder de R1200GS, bekend werd gemaakt. En daarmee suggererend dat de watergekoelde GS voorlopig nog niet op de markt zou worden gezet.

Uit deze recentelijk in Duitsland gemaakte spionagefoto is duidelijk af te lezen dat de fiets al in een behoorlijk ver gevorderd stadium zit. Opmerkelijk is dat bij deze watergekoelde GS de cardanaandrijving naar de linkerkant is verplaatst, terwijl het uitlaatsysteem nu aan de rechterkant is gemonteerd. Andere verschillen zijn radiaal gemonteerde remklauwen en -uiteraard- het nu van waterkoeling voorziene motorblok.

Wanneer de Duitsers deze watergekoelde versie gaan lanceren is op dit moment BMW's best bewaarde geheim, maar wij denken dat ie dit jaar op de EICMA in Milaan te bewonderen zal zijn.

Bron: MCN