Zoeken

Victory lanceert Judge

7 februari 2012
Het recent in de Benelux gelanceerde Victory, die andere Amerikaanse fabrikant van vette cruisers, heeft haar gamma uitgebreidt met The Judge. The Judge is volgens Victory een powercruiser die zijn gelijke niet kent dankzij het Freedom V-twin 106 Cubic Inch blok dat in dit nieuwe model naar nog hogere prestaties is getild.

Victory_Judge_2012 

Waar wij Europeanen de voorkeur geven aan een betere stuurweg zijn Amerikanen juist de fervente stoplichtsprinters, wat in het land van de onbegrensde mogenlijkheden tot een ware sport is verheven. Dat begon in de jaren zestig, in de tijd dat de legendarische muscle cars als bijvoorbeeld de Ford Thunderbird furore maakten.

Met The Judge knipoogt Victory Motorcycles naar die tijd; een muscle bike, die onlangs zijn debuut beleefde op de New York International Motorcycle Show 2012. De Judge heeft zeer zeker een stoere uitstraling, waarin een hoofdrol is weggelegd voor het gigantische matzwarte 50 graden V-twin blok. Een krachtbron die veel trekkracht – een koppel van maar liefst 153 Nm – levert bij lage toeren en die kracht via een zesversnellingsbak en een getande riem aan het achterwiel overbrengt.

Volgens de Amerikanen moet de Judge in een sprint het vonnis over menig concurrent vellen, maar om in Amerikaanse termelogie te blijven: let us be the Judge of that. De motor zal vanaf maart bij de Victory dealer te bezichtigen zijn, hoeveel hij moet gaan kosten is nog niet bekend.