Zoeken

Vertemati terug met NVR 1.0

11 juni 2014
Na tien jaar geleden vanuit het niets naam en faam te hebben gemaakt met winnende Supermoto werd het angstvallig stil rond de gebroeders Vertemati, maar ze zijn weer terug. Aanschouw deze NVR1, het eerste van drie nieuwe straatmodellen die Vertemati de komende tijd zal gaan lanceren.

Vertemati NVR 1.0

Het is al weer tien jaar geleden dat we op een koude winterdag kennis mochten maken met de Veremati SR570, dé Supermoto die het Supermoto kampioenschap behoorlijk wist te domineren. De gebroeders Vertemati gingen een samenwerking met Benelli aan en waren verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de BX449 motocrosser.

De productie van Vertemati motoren werd in 2006 gestaakt. Twee jaar later kwam er een einde aan de samenwerking met Benelli, waarna de gebroeders zich weer op ontwikkeling van nieuwe, vette motoren konden richten. In 2012 stapte de ondernemer Roberto Roncalli in en kwam de ontwikkeling van nieuwe motoren in een stroomversnelling.

Het eerste model, dat in Verona al tijdens de Verona Bike Show is gepresenteerd, is deze NVR 1.0, een übervette naked die door een 1.000cc V-Twin wordt aangedreven. Net als de Supermoto van weleer is ook bij deze NVR 1.0 het motorblok van gefreesd aluminium gemaakt.

Vermogenscijfers zijn niet bekend, maar het gewicht van slechts 145 kilo is al indrukwekkend genoeg. Als dit de tweecilinder-straat equivalent van de SR570 is, hou dan je hart maar vast…