Zoeken

Vardenchi T5: wansmaak met Moto Morini CorsaCorta blok

7 februari 2014
Op de India Auto Expo heeft het in Mumbai gevestigde Vardenchi de T5 onthuld, een Custom Roadster die wordt aangedreven door het Moto Morini 1.187cc CorsaCorta motorblok. Gelukkig voor ons wordt de T5 alleen in India op de markt gezet.


Voor de ontwikkeling van deze op de Auto Expo gepresenteerde T5 is producent Vardenchi een samenwerking aangegaan met de huidige Moto Morini eigenaren, die teneinde toch eens wat omzet te draaien maar al te graag wat CorsaCorta motorblokken wilden leveren aan de Indiase motorfabrikant. Er zitten trouwens nog meer best wel vette onderdelen op deze T5: een Marzocchi upside down, Öhlins achtershock en remmelarij uit huize Brembo.

Al deze dure Italiaanse spullen hebben echter niet kunnen voorkomen dat deze T5 waarschijnlijk tot wansmaak van de Auto Expo zal worden verkozen. Nu weten wij ook dat over smaak niet te twisten valt, maar wij kunnen ons niet aan het idee onttrekken dat het oude Moto Morini management hier aan mee zou hebben gewerkt.

De nieuwe eigenaren daarentegen, die sinds de overname twee jaar geleden vooral proberen om oude wijn in nieuwe - veel duurdere - vaten te slijten, kwamen twee jaar geleden al met een Rebello 1200 op de proppen, een oerlelijke verkrachting van het übervette Corsaro concept. Die arme Franco Lambertini, wat zou hij hier van denken?