Zoeken

Triumph Steve McQueen Edition: de legende uitgemelkt

26 oktober 2011
Meer dan dertig jaar na zijn dood wordt er nog steeds geld aan Steve McQueen verdiend. Is het niet een van zijn motoren die opnieuw onder de hamer gaat, dan is het wel een merk dat z'n naam verbind aan een nieuw model. Zo ook Triumph, dat voor 2012 een Steve McQueen Edition versie van de Bonneville T100 heeft uitgebracht.

Triumph_Steve_McQueen_Edition

De Triumph Steve McQueen Edition is gebaseerd op de Bonneville T100, die Triumph met wat TR6 saus heeft overgoten. Voor diegenen die de TR6 niet zegt, dat is de motor die figureerde in 'The Great Escape' en waarmee McQueen verkoos zelf te rijden in de beroemde stuntscène. Ten opzichte van de T100 is het tweezits zadel ingeruild voor een solozadel met bijpassende zwarte bagagedrager, is een robuuste motorbeschermplaat gemonteerd en heeft de fiets een kleine, zwarte koplamp gekregen.

De Steve McQueen Edition heeft een Matt Khaki Green kleurstelling, 'stencil' Triumph logo's op de tank en de handtekening van de acteur op de zijkappen. Die trouwens niet echt is, de acteur is namelijk al meer dan dertig jaar dood. De fiets beschikt verder over tal van donkere componenten, zoals velgen en naven, stuur, achterveren, spiegels en voorspatbordsteunen. Op de stuurklem is een genummerde plaquette gemonteerd.