Zoeken

Triumph Road King lookalike gespot

10 juli 2013
Bij Triumph wordt hard gewerkt aan een tegenhanger van de Harley-Davidson Road King. De motor, die onlangs in Spanje tijdens testwerkzaamheden werd gespot, is volgens onze Britse collega's van Motorcycle News binnen niet al te lange tijd bij de Triumph dealer te verwachten.

Triumph Cruiser

De nieuwe Triumph Cruiser zal volgens MCN worden aangedreven door de dikke parelleltwin die in 2009 voor het eerst in de Thunderbird werd toegepast. De motor is momenteel in 1.600cc en 1.700cc op de markt, maar volgens MCN zal de Triumph Road King lookalike met de 1.700 versie zijn uitgerust, welke een vermogen van 97 pk moet gaan krijgen.

Dat Triumph een tegenhanger van de Harley Road King aan het ontwikkelen is, is niet vreemd. Per slot van rekening is de Road King sinds zijn introductie een van de best verkopende modellen van de Amerikaanse motorfabrikant. De overeenkomsten met de Road King zijn dan ook overduidelijk: de centraal geplaatste koplamp die door twee kleinere lampen wordt geflankeerd, de vorm van de bovenkuip met fors windscherm en de kofferset lijken zo van Harley-Davidson te zijn overgenomen.

Volgens MCN is de motor ergens tussen eind dit jaar en begin volgend jaar bij de dealer te verwachten zijn.

Bron: MCN